Traficul pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse, la frontiera cu Bulgaria, va fi oprit marti, pe ambele sensuri, intre orele 09:30 - 09:50 si 11:00 - 11:20 ca urmare a efectuarii unor masuratori geodezice de catre specialisti bulgari, anunta Agerpres.

Autoritatile de frontiera bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact romano-bulgar, cu privire la faptul ca, marti, angajati din cadrul unei firme specializate in topografie din Bulgaria vor efectua masuratori geodezice la podul Giurgiu-Ruse.

In acest interval, autovehiculele vor fi oprite in zonele adiacente Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, pana la momentul reluarii traficului, a anuntat IGPF.

Politia de Frontiera Romana informeaza cu aceasta ocazie cetatenii ca pe tot parcursul acestor masuratori va tine permanent legatura cu autoritatile bulgare. Totodata, s-au dispus toate masurile aflate in competenta pentru fluidizarea traficului, fiind utilizate la maxim infrastructura punctului de frontiera si arterele disponibile pentru efectuarea controlului la intrarea si iesirea din tara.

Cetatenii care calatoresc marti prin PTF Giurgiu-Ruse pot consulta aplicatia 'Trafic Online' disponibila pe site-ul www.politiadefrontiera.ro, care prezinta o medie a timpilor de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.