Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a scris luni dimineata pe pagina sa de Facebook ca va publica numele celor care au intrat in arhiva SIPA pentru ca "adevarul trebuie sa iasa la suprafata".

Tudorel ToaderFoto: Facebook / Tudorel Toader

"Arhiva SIPA - o pata pe obrazul justitiei romane!

Placut sau neplacut, adevarul trebuie sa fie scos la suprafata.

Primul pas - voi publica numele celor care au 'vizitat' arhiva, eventual si numarul 'vizitelor' efectuate", se spune in postarea citata.

Toader a spus, vineri, la Iasi, ca arhiva SIPA sigur va fi desecretizata, mentionand totodata ca, prin functia pe care o are, el poate desecretiza ceea ce este secret de serviciu.

"Arhiva SIPA sigur va fi desecretizata. Arhiva SIPA eu nu o cunosc, ca nu am fost in ea. Probabil are informatii pe toate palierele, pe toate nivelele. Ministrul Justitiei poate desecretiza ce e secret de serviciu. Ce este de competenta Guvernului poate fi desecretizat prin hotarare de Guvern. Daca vor fi acolo si secrete de stat, vor putea fi desecretizate numai la nivel de CSAT. Prin urmare, eu am citit tot istoricul si toate regulamentele si toate comisiile, toate evaluarile referitoare la arhiva SIPA", a declarat Tudorel Toader.

El a mentionat ca va face o comisie pentru inventarierea dosarelor.