Peste 31 de milioane de oameni - unul in fiecare secunda - au fost dezradacinati in tara lor anul trecut din cauza conflictelor si dezastrelor, iar cifrele vor creste daca nu se iau masuri impotriva unor cauze precum schimbarile climatice si conflictele interne, a afirmat luni o organizatie umanitara. citata de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aproape 7 milioane de oameni, cei mai multi din Africa sub-sahariana si Orientul Mijlociu, au trebuit sa-si abandoneze casele din cauza conflictelor, potrivit datelor Centrului de Monitorizare a Stramutarilor Interne (IDCM), parte a agentiei de ajutor Consiliul Norvegian pentru Refugiati.

Alte 24 milioane de persoane, in principal din Asia, au trebuit sa-si paraseasca locuintele din cauza unor dezastre naturale precum furtunile, inundatiile si incendiile, afirma un raport IDCM.

Spre deosebire de refugiati, care cer azil in alte tari, persoanele stramutate intern raman in tara lor si nu pot solicita protectie internationale.

Din acest motiv, ei sunt adesea neglijati pana cand criza umanitara depaseste granitele, a spus directorul IDCM, Alexandra Bilak.