Romania a respectat decizia Turciei, care a anulat pasaportul baschetbalistului Enes Kanter, astfel incat nu a putut permite accesul acestuia pe teritoriul tarii, a declarat ministrul roman de Externe Teodor Melescanu pentru News.ro.

Enes KanterFoto: Captura YouTube

Romania nu putea proceda astfel, iar Ministerul de Externe nu poate comenta incidentul, a adaugat seful diplomatiei romane, aflat la summitul Organizatiei de Cooperare Economica la Marea Neagra, desfasurat la Istanbul.

Enes Kanter, jucatorul din NBA sosit in Romania pentru o serie de activitati sociale si sportive,a fost blocat sambata pe Aeroportul Otopeni mai multe oresi nu a fost lasat sa intre in tara pe motiv de anulare a pasaportului de catre autoritatile turce.

Acestea sustin, inca de anul trecut, ca acesta are legaturi cu clericul Fethullah Gullen, acuzat de Ankara ca ar fi in spatele puciului esuat de anul trecut.

Kanter a plecat spre Statele Unite, via Londra, dupa cateva ore petrecute pe Otopeni. Kanter nu are cetatenie americana, dar are cartea verde care ii da dreptul de rezidenta si munca in SUA.

Romania trebuia sa fie a 8-a tara din cadrul turneului global Enes Kanter Light Foundation, acesta vizitand tari precum Coreea, Thailanda, Indonezia.

Presa internationala a scris despre problemele pe care le-a avut sambata baschetbalistul.

Media mentioneaza faptul ca baschetbalistul este un sustinator al lui Fethullah Gulen si un critic al presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, un site din Turcia numindu-l pe sportiv "fiul spiritual al lui Gulen". Kanter a anuntat ca va sustine o conferinta de presa la New York, transmite News.ro.

Kanter va tine duminica o conferinta de presa la New York.