Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat sambata ca nu a discutat cu Donald Trump despre concedierea fostului sef al FBI, James Comey, transmite Interfax, citata de Reuters.

lavrov si trumpFoto: Captura YouTube

“Nu ne-am atins de acest subiect deloc”, a spus Lavrov.

Presedintele Donald Trump le-a spus oficialilor rusi in Biroul Oval, saptamana trecuta, ca destituirea directorului FBI James B. Comey l-a eliberat de o "mare presiune", potrivit unui rezumat al intalnirii, citat de ziarul The New York Times.

"Tocmai l-am destituit pe directorul FBI. Era nebun, un nebun", a declarat Trump, potrivit acestui document, citit pentru NYT de catre un oficial american.

"M-am confruntat cu o mare presiune din cauza Rusiei. A fost inlaturata", le-a spusTrump. "Eu nu sunt anchetat", a adaugat seful statului american.

Conversatia, care a avut loc intr-o intalnire pe 10 mai - la o zi dupa destituirea lui Comey -, consolideaza ideea potrivit careia Trump l-a dat afara pe Comey in primul rand din cauza investigatiei Biroului Federal de Investigatii cu privire la o posibila complicitate intre membri ai campaniei sale si agenti rusi, comenteaza NYT, potrivitnews.ro.