Cele 11 statii de metrou de pe magistralele 1 si 2 cu un singur acces vor fi inchise succesiv in perioada iulie-septembrie, pentru modernizarea instalatiei de taxare, transmite News.ro.

In iulie se vor desfasura lucrarile la statiile Pipera, Constantin Brancoveanu si Aurel Vlaicu, in august urmand Piata Victoriei 2, Basarab 1, Tineretului si Dimitrie Leonida, ultimele lucrari fiind in statiile Aparatorii Patriei, Costin Georgian, Berceni si Pantelimon.

Astfel, lucrarile de modernizare a sistemului de control si acces se vor desfasura succesiv, in perioade diferite de timp, la cele 11 statii de metrou cu un singur acces.

In statia Pipera, lucrarile se vor desfasura in perioada 15 iulie - 21 iulie, la Constantin Brancoveanu in perioada 22 iulie - 28 iulie, la Aurel Vlaicu in perioada 29 iulie - 4 august, in statia Piata Victoriei 2 in perioada 5 august - 11 august, in statia Basarab 1 in perioada 12 august - 18 august, la Tineretului in perioada 19 august - 25 august, la Dimitrie Leonida in perioada 26 august - 1 septembrie, la Aparatorii Patriei in perioada 2 septembrie - 8 septembrie, la statia Costin Georgian in perioada 9 septembrie - 15 septembrie, la Berceni in perioada 16 septembrie - 22 septembrie, iar la statia Pantelimon in perioada 23 septembrie - 29 septembrie.

Statiile de metrou vor fi inchise maxim o saptamana, precizeaza Metrorex. Lucrarile de modernizare a sistemului de acces in 41 de statii de metrou includ inlocuirea turnichetilor cu porti batante ce faciliteaza accesul calatorilor la metrou si evacuarea rapida in cazul unor situatii de urgenta.

Potrivit Metrorex, dupa implementarea noilor porti batante in toate statiile de metrou, acestea vor fi dotate, pe langa sistemul de citire a benzii magnetice pentru cartele, si cu un sistem de citire a cardurilor contactless.

De asemenea, Metrorex va achizitiona 139 de automate de vandut cartele prevazute sa dea rest si sa functioneze cu sistem POS.

Proiectul de modernizare a sistemului de control - acces este finantat din fonduri europene nerambursabile in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020 si este in valoare de 149,7 milioane de lei, fara TVA.