Relatiile dintre liderul PSD, Liviu Dragnea si premierul Sorin Grindeanu s-au racit considerabil in ultimele saptamani, au declarat pentru HotNews.ro surse politice si guvernamentale. Dialogul dintre cei doi este tot mai slab iar presedintele PSD crtitica des guvernul sau anumiti ministri fata de care isi declara public nemultumirea, cum este cazul ministrului justitiei, Tudorel Toader. O scena elocventa s-ar fi consumat luni, la o intalnire la care au participat premierul Grindeanu si liderul PSD, Liviu Dragnea, unde nu si-ar fi vorbit aproape doua ore desi erau in acelasi loc.

Sorin Grindeanu si Liviu DragneaFoto: Agerpres

Potrivit surselor HotNews.ro, liderii PSD si mai mai multi parlamentari s-ar fi intalnit recent la clubul Floreasca pentru a sarbatori ziua de nastere a lui Mihai Fifor, numit recent in functia de lider al senatorilor PSD. Desi Dragnea si Grindeanu s-ar fi aflat in acelasi timp la eveniment, nu si-ar fi vorbit mai bine de doua ore. La sfarsit liderul PSD i-ar fi cerut ironic premierului “sa-l primeasca intr-o audienta daca are timp”.

Relatiile reci dintre cei doi rezulta si din ultima iesire a liderului PSD, Liviu Dragnea, care a declarat, luni, la Antena 3 ca “avem putere legislativa aproape suta la suta si o putere executiva, o putere guvernamentala intr-un procent mai mic din pacate.” Pe de alta parte, PSD este nemultumit de activitatea unor ministri, pe care intentioneaza sa-i schimbe din functie. Intrebat daca este posibil sa din această vară poate să însemne și schimbarea premierului Sorin Grindeanu, Dragnea a răspuns luni, 15 mai, in timpul unei vizite la cultivatorii de rosii: „Unde v-ați dus? Stați că vorbeam de roșii”.