Un copil de cinci luni din judetul Vaslui a decedat dupa ce a fost diagnosticat cu rujeola, acesta fiind primul deces inregistrat la nivelul judetului din cauza acestei boli, potrivit Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui, Mihaela Topliceanu, este vorba despre un baietel nevaccinat, din mediul rural. Au mai fost confirmate doua cazuri de imbolnavire la un baiat de sapte luni si la unul in varsta de un an, ambii din mediul rural.

'In toate cele trei cazuri este vorba despre copii neimunizati din cauza ca nu au implinit varsta pentru administrarea vaccinului. Pe langa cele trei cazuri confirmate in urma analizelor de laborator, avem 17 suspiciuni de boala la copii. Un numar de 10 probe au fost trimise deja la Centrul Regional de Sanatate Publica Iasi, pentru diagnostic de laborator, iar in sapte cazuri urmeaza sa fie recoltate probele', a declarat, marti, purtatorul de cuvant al DSP Vaslui.

La nivelul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui au fost luate masuri de izolare a cazurilor de rujeola. La aceasta data, in Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui sunt 13 copii internati, iar o parte dintre pacienti au fost trimisi in unitati sanitare din judetul Iasi.