Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, afirma, intr-un interviu pentru revista franceza Femmes d'ici et d'ailleurs, ca ar fi "multumita" ca, dupa 2019, cand i se termina mandatul, o femeie sa ii succeada la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie. Intrebata cum vede urmatorii ani si perioada de dupa incheierea mandatului sau in 2019, Kovesi si-a exprimat speranta ca "independenta si stabilitatea DNA nu vor fi afectate, ca legislatia anticoruptie nu se va schimba" si ca procurorii vor fi lasati sa isi faca treaba, potrivit Agerpres.

Codruta KovesiFoto: Agerpres

"Daca toate acestea vor fi respectate, ne vom continua misiunea. Dupa 2019, o noua persoana, cu o alta viziune, ma va inlocui (...). Bineinteles, as fi multumita ca o femeie sa imi succeada. Dar cel mai important este sa fie cineva profesionist care sa permita echipei sa-si continue munca", spune sefa DNA in interviul din numarul pe mai-iunie al revistei franceze Femmes d'ici et d'ailleurs (Femei de aici si de pretutindeni).

Laura Codruta Kovesi a mai aratat ca, in calitate de procuror, nu poate comenta manifestatiile de la inceputul anului din Romania, dar a subliniat ca, de fiecare data in ultimii ani cand s-a incercat modificarea legislatiei anticoruptie, a existat o reactie a societatii civile: "Aceasta nu se intampla in urma cu zece sau douazeci de ani", spune Kovesi, adaugand ca aceasta mobilizare demonstreaza o intelegere a faptului ca fenomenul coruptiei "a devenit un subiect foarte important" in Romania.