Atacul cibernetic ce a inceput vineri are un nivel fara precedent si va fi nevoie de o ivestigatie internationala complexa pentru a-I gasi pe cei vinovati, potrivit agentiei de combatere a criminalitatii europene Europol.

HotNews.roFoto: Hotnews

Centrul European pentru Criminalitate Cibernetica EC3 de la Europol lucreaza indeaproape cu unitatile de cybercrime si cu parteneri din domeniu din tarile afectate pentru a combate amenintarea si a ajuta victimele, scrie agentia pe pagina de Facebook.

“Recentul atac are un nivel fara precedent si va necesita o investigatie internationala complexa pentru a-i identifica pe cei care l-au organizat”, afirma Europol.

O atac cibernetic globalcu instrumente de hacking despre care expertii cred ca au fost dezvoltate de Agentia de Securitate Nationala a SUA a afectat sistemul de sanatate britanic, a lovit companii mari precum Renault sau FedEx si a infectat vineri computere din aproape 100 de tari, transmite Reuters.

Companiile de securitate au identificat ransomware-ul drept o noua varianta a “WannaCry”, ce are capacitatea de a se raspandi automat in retele extinse prin exploatarea unei vulnerabilitati Windows.