Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din Romania (ATSR) isi cere scuze public pentru "disconfortul" care va fi creat vineri cu ocazia grevei de avertisment de doua ore, declansata de catre angajatii ROMATSA, regia de stat care se ocupa cu dirijarea traficului aerian din Romania, insa precizeaza ca actiunea este urmarea unei "lungi batalii pentru pastrarea prestigiului institutiei, pentru depolitizarea si decapusarea ei". Sindicalistii spun ca nu urmaresc avantaje materiale, ci siguranta locului de munca, avertizand ca inmultirea zborurilor pe teritoriul romanesc si diminuarea numarului de controlori de trafic constituie un atac la adresa sigurantei traficului.

"Nu urmarim avantaje materiale, ci siguranta locului de munca, in conditiile in care, din cauza unui management defectuos, se ajunge cu pasi programati la faliment si instrainare. Au vandut pamantul, urmeaza cerul?", se arata intr-un comunicat de presa al ATSR, remis, joi seara, News.ro.

Potrivit documentului citat, sindicalistii avertizeaza ca inmultirea zborurilor pe teritoriul romanesc si diminuarea numarului de controlori de trafic constituie, in acest moment, un atac la adresa sigurantei traficului, cu toate eforturile pe care angajatii ROMATSA le depun pentru a gestiona eficient traficul din spatiul aerian romanesc.

"De aceea, rugam publicul larg sa ne inteleaga si sa fie alaturi de noi in acest demers care ne priveste pe toti, familiile noastre, copiii nostri... Nu vrem sa mai pozam in vinovati din cauza incompetentei, indolentei si a lipsei de raspundere a unor indivizi necalificati pentru posturile de conducere pe care le ocupa in diverse institutii ale statului", se mai arata in comunicatul citat.

Angajatii Romatsa vor declansa greva de avertisment vineri in intervalul orar 11.00-13.00, in contextul in care discutiile purtate pana acum inclusiv cu reprezentantii Ministerului Transporturilor nu au avut niciun rezultat, a declarat joi, pentru News.ro, liderul ATSR, Gabriel Tudorache.

Liderul sindical a spus ca greva va avea loc din cauza neincheierii unui nou contract colectiv de munca (CCM), desi negocierile se poarta din februarie 2016.