Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a precizat ca un milion de studenti europeni au ajuns sa se casatoreasca cu persoane cunoscute ca urmare a participarii la programul Erasmus, iar ca acest lucru a avut ca rezultat direct nasterea mai multor sute de mii de bebelusi, potrivit Agerpres.

"Cred ca pana in prezent noua milioane de studenti au participat la programul Erasmus si din aceste noua milioane, un milion s-au si casatorit. Deci, in loc sa se indragosteasca de Europa, s-au indragostit de un european. Si cateva sute de mii de bebelusi sunt, iata, rezultatul direct al programului Erasmus", a precizat el in cadrul unui dialog cu cetatenii romani, eveniment gazduit de Muzeul National de Arta. Intrebat care sunt perspectivele asupra finantarii programului Erasmus+, el a replicat ca programului pentru tineret i-au fost alocati 6,4 miliarde de euro. A subliniat totodata ca si statele membre au datoria de a se ocupa de aceasta categorie de varsta si ca sarcina de a lansa politici pentru tineret nu revine exclusiv Comisiei Europene.

"Programul Erasmus este unul dintre cele mai mari succese politice ale Uniunii Europene si va continua fara a fi privat de mijloace. Consiliul de ministri a redus alocarea bugetara, insa eu as fi vrut ca statele membre sa nu limiteze acest succes al Uniunii Europene. Practic, programul Erasmus a fost apoi largit la Erasmus+, incluzand in prima etapa a programului ucenicii si ucenicia pe termen mai lung. Imi doresc ca acest program sa fie extins si la liceeni, astfel incat acestia sa aiba posibilitatea sa studieze in tarile europene, pentru a simti parfumul Europei", a mai precizat el.