Cea mai scazuta temperatura a acestei primaveri in judetul Harghita s-a inregistrat joi dimineata, la Miercurea Ciuc, unde termometrele au aratat minus 5 grade Celsius. Potrivit meteorologilor de la Centrul Meteo Regional Sibiu, citati de Agerpres, in intreg judetul Harghita s-au inregistrat temperaturi negative.

Daca la Miercurea Ciuc au fost minus 5 grade, la Toplita si Joseni s-au inregistrat minus 4 grade Celsius, la Odorheiu Secuiesc a fost minus un grad Celsius, in vreme ce la statia de munte Bucin mercurul termometrelor a aratat minus 2 grade Celsius.

La Miercurea Ciuc, din cauza temperaturilor scazute a fost reluata furnizarea incalzirii in sistem centralizat, care fusese sistata in data de 1 mai. Conducerea Societatii de Gospodarire Comunala GOSCOM a precizat ca se va furniza agent termic atat timp cat vremea va continua sa fie friguroasa.

Localnicii din zona sunt obisnuiti cu astfel de temperaturi si spun ca, in aceasta perioada, in calendarul catolic sunt celebrati 'sfintii de gheata', cand temperaturile scad foarte mult.

Minima absoluta a lunii mai a fost inregistrata in anul 2007, la Miercurea Ciuc, si a fost de minus 7,7 grade Celsius.