Aproximativ 40 de persoane s-au adunat, miercuri, in centrul municipiului Sibiu, pentru a marca cea de-a o suta zi de proteste din Romania, trasmite News.ro. O parte dintre manifestanti poarta zeghe si au pancarte cu mesaje impotriva Guvernului, dar si impotriva Legii gratierii.

Manifestantii s-au mobilizat pe retelele de socializare, iar un tanar a cerut Primariei Sibiu sa autorizeze protestul cu denumirea "Ziua 100".

Participantii la actiune poarta banderole albe cu mesajul "#100", iar mesajul "#rezist" a fost scris pe caldaram cu litere din polistiren.

Sibienii au pancarte cu mesaje impotriva Guvernului si cer renuntarea la gratiere si amnistie.

Unii dintre participanti s-au imbracat in zeghe si au pancarte pe care scrie "Legea amnistiei", "Legea gratierii", "Impozitul pe gospodarie", "Modificarea Codului penal", "OUG 13".

Oamenii s-au asezat in genunchi in Piata Mare din Sibiu, apoi au intonat Imnul National.

Altii, imbracati tot in zeghe, poarta masti cu imaginea premierului Sorin Grindeanu, a lui Liviu Dragnea si a lui Calin Popescu Tariceanu si au pancarte cu mesajul "La multi ani cu executare!".

"Nu am mai fost demult la protest, dar am vazut ca au inceput sa schimbe legea sub alta forma, desi e acelasi lucru. O sa mai iesim daca va fi nevoie", a declarat unul dintre participanti.

De asemenea, a fost adus in Piata Mare un tort cu mesajul "Cand situatia este maro, #rezist".

Protestul este autorizat sa dureze pana la ora 21.00, timp in care manifestantii vor marsalui prin piata centrala, fara a scanda lozinci.