Personalul Garzii Nationale de Mediu (GNM) din toata tara declanseaza marti, 10 mai, greva generala pe termen nelimitat, manifestandu-si astfel nemultumirea si indignarea pentru inechitatea salariala care exista in domeniul protectiei mediului, anunta un comunicat al Sindicatului National al Garzii de Mediu difuzat luni seara si citat de Agerpres.

"Este de neinteles discrepanta intre importanta care se acorda la nivel global problemelor legate de protectia mediului si modul in care sunt tratati in tara noastra cei care vegheaza la pastrarea unui mediu sanatos. Cu toate ca protectia mediului este un domeniu de importanta strategica, reprezentand o vulnerabilitate, un risc si o prioritate conform Strategiei Nationale de Aparare a tarii, angajatii Garzii Nationale de Mediu nu au mai beneficiat de o crestere salariala din anul 2009, fiind remunerati in prezent conform celei mai mici grile de salarizare din intregul sistem bugetar", se spune in comunicat.

Angajatii Garzii Nationale de Mediu au intrerupt, in data de 26 aprilie, programul de lucru timp de doua ore, la nivel national, in vederea aducerii in prim-plan a nemultumirilor legate de nealinierea salariilor personalului GNM la nivelul salariilor colegilor din institutiile cu atributii similare, cat si de imbunatatirea conditiilor de munca, acestea fiind, de fapt, revendicarile lor.

"Faptul ca, de la acea data, pana in prezent, reprezentantii Guvernului nu si-au manifestat dorinta de a solutiona problemele grave existente in cadrul sistemului nostru institutional a dus la aceasta stare de fapt. Pe intreaga perioada a grevei generale nu se vor desfasura activitatile specifice Garzii Nationale de Mediu si nu se va lucra cu publicul in niciun comisariat din tara, fapt pentru care ne cerem scuze cetatenilor pentru aceasta disfunctionalitate", se mai spune in comunicatul semnat de liderul sindical Valentin Neagoe.