Proiectul SUA de modernizare a bazei de la Mihail Kogalniceanu cu un nou terminal multimodal feroviar, un nou centru de control si cladiri adiacente, o platforma pentru gararea avioanelor cargo si facilitati pentru stocarea combustibililor are o valoare estimata la circa 37 milioane de dolari. Pe langa aceasta investitie, SUA mai are in plan si imbunatatirea infrastructurii bazei aeriene de la Campia Turzii pentru care are alocat circa 2,9 milioane de dolari.

Baza de la Mihail KogalniceanuFoto: Google Earth

Site-ul Romania Military scrie ca valoarea estimata de SUA pentru investitia de la Mihail Kogalniceanu ajunge la circa 37 de milioane de dolari.

HotNews.ro a scris vineri ca SUA are in plan o investitie substantiala pentru modernizarea bazei de la Mihail Kogalniceanu, o baza folosita de fortele americane de mai bine de 25 de ani. Intr-un anunt publicat in SUA pe site-ul Federal Business Oportunities, armata americana vrea sa contracteze modernizarea unor elemente din baza militara de la Mihail Kogalniceanu din Romania.

Planurile includ construirea unui nou terminal feroviar si multimodal, un nou centru de control, mai multe cladiri si spatii de depozitare, facilitati pentru stocarea de combustibili (cu doua rezervoare de cate 1,9 milioane de litri fiecare), precum si o noua paltforma pentru avioane cargo. Potrivit anuntului data estimata pentru atribuirea contractului este 30 septembrie 2017, iar durata lucrarilor va fi de trei ani de la emiterea ordinului de incepere.

Romania Military mai scrie ca si baza aeriana de la Campia Turzii va beneficia de un program de investitii din partea americanilor: 2,9 milioane de dolari in refacerea si asfaltarea drumului de acces pe o lungime de 20km.

----

Descarca de aici Documentul care prezinta lucrarile de modernizare si noile facilitati ce vor fi construite la baza Mihail Kogalniceanu (~.pdf, 617 KB)

Terminalul multimodal feroviar:

Platforma pentru parcarea avioanelor cargo:

Depozitele de combustibil: