Primarul comunei Cozmesti din Vaslui, Hristache Sima, a anuntat ca vrea sa-i puna pe cei 180 de asistati social din localitate sa asigure paza comunei, potrivit Monitorul de Vaslui. "Cei care vor refuza, fara a prezenta motive obiective, vor ramane fara acest ajutor financiar", a declarat primarul.

Edilul vasluian a anuntat ca a luat decizia din cauza inmultirii furturilor din locuinte. Pe langa instituirea pazei comunale cu beneficiari ai venitului minim garantat, Primaria Cozmesti va instala si 30 de camere de supraveghere video in toate satele comunei.

Corpul de paza comunal va fi constituit in perioada verii din 20 de paznici, care vor lucra 8 ore pe timp de noapte, si care, in prima faza, vor patrula pe ulitele comunei, scrie Monitorul de Vaslui. Iarna, paza va fi asigurata in doua schimburi, si vor fi construite chioscuri de paza.

"Vom construi, in punctele cele mai importante, chioscuri, care vor fi folosite in dublu scop: pentru paznicii de noapte, dar si pentru efectuarea platii pensiilor, indemnizatiilor sau a altor drepturi banesti, pentru ca postasii sa aiba un loc special destinat in acest scop, in loc sa imparta banii la carciumi", a mai spus primarul Hristache Sima.