Cristina Tunegaru, dupa ce a fost acuzata ca a adus prejudicii de imagine primarului general: Acuzatia este halucinanta. Mi se neaga dreptul de a concura cu sanse egale pe un post liber

de Nicoleta Onofrei     HotNews.ro
Vineri, 5 mai 2017, 9:52 Actualitate | Esenţial


Cristina Tunegaru
Foto: Facebook.com
Profesoara Cristina Tunegaru care a acuzat pe Facebook ca va ramane fara post din toamna din cauza ca a criticat sistemul a revenit cu o noua postare pe Facebook prin care sustine ca acuzatia ca ar fi "afectat imaginea primarului Bucurestiului este halucinanta", intrucat nu a afirmat nimic despre niciun primar. Totodata, Tunegaru denunta ca fiind "discretionara" decizia de a fi inlocuita pe functie prin transfer de un titular si ca sistemul exlude tinerii valorosi si i se neaga dreptul de a concura cu sanse egale pe un post liber.


"Acuzatia ca as fi afectat imaginea primarului Bucurestiului e halucinanta. Nicaieri nu am afirmat nimic despre niciun primar, nu vad ce legatura am cu aceste lupte politice. Dimpotriva, am negat explicit reprezentantilor media care m-au contactat ca ar exista vreo conexiune, am refuzat sa-mi inchipui ca poate exista o asemenea ticalosie" a scris profesoara pe Facebook, dupa ce reprezentantii Inspectoratului Scolar General al municipiului bucuresti spun ca anumite declaratii ale profesoarei au adus prejudicii de imagine primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, si Inspectoratului.

Ea mai spune ca este "inacceptabil ca decizia de angajare a unui profesor sa nu tina cont de realitatea din scoala si de dorinta parintilor".


"Apoi, ca as fi afectat imaginea inspectoratului prin afirmatii mincinoase. Tot ce am spus e factual adevarat si verificabil pana la virgula. Daca afecteaza imaginea sistemului nu e responsabilitatea mea, ci a celor care au luat deciziile, care sunt legale; tocmai asta denunt, ca se poate lua o asemenea decizie discretionara, ca mi se poate nega legal dreptul de a concura cu sanse egale pe un post liber, ca vechimea si hartiile bat competenta si interesul superior al copiilor. E inacceptabil ca decizia de angajare a unui profesor sa nu tina cont de realitatea din scoala si de dorinta parintilor. Sistemul imparte arbitrar resursa umana in insideri si marginali si ia pe baza acestei distinctii decizii care pot afecta viitorul unor copii.
Problema e mult mai ampla decat cazul meu individual, in fiecare an acest sistem atavic de angajare prin "repartitie" exact ca in comunism exclude tineri valorosi care pot reprezenta schimbarea pe care ne-o dorim in educatia publica. Pentru ca posturile dispar inainte de concursurile care ajung un teatru absurd: sute de profesori se bat pe niciun post, concureaza pentru palmares. E o discutie pe care trebuie sa o avem calm dincolo de imixiuni politice, chiar cu riscul de a ciufuli orgolii si cariere cladite pe manuirea experta a regulamentelor", arata postarea Cristinei Tunegaru.

Profesoara de limba romana Cristina Tunegaru are statutul de profesor suplinitor la Scoala 95 din Capitala, iar postul sau a fost ocupat legal, incepand cu anul scolar 2017-2018, respectiv cu data de 1 septembrie 2017, de catre un profesor titular care a solicitat transferul pentru intregirea normei didactice, cadrele didactice titulare avand prioritate pentru ocuparea posturilor. 

Tunegaru a scris pe 5 aprilie, dupa ce ministrul de Interne, Carmen Dan, si primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, au mers la Scoala Gimnaziala 164 sub pretextul unei campanii de constientizare a pericolelor internetului si a jocului "Balena albastra" ca "scoala nu e troaca unor animale politice". 

"Mi-e rusine de colegii mei, profesorii de la Scoala Gimnaziala 164, ca au participat cu slugarnicie la circul desfasurat de Gabriela Firea sub pretextul constientizarii pericolelor internetului. Au asteptat-o de la intrare, cuminti, au orchestrat intampinarea ei folosind copii mici pe care i-au imbracat in haine populare. Cu flori in maini, ca-ntr-un show comunistoid grotesc. Imbracati cu tricourile si purtand sepcile primariei, copiii scolii devin marionete care arata supusenia adultilor. Copiii si cadrele didactice sunt folositi ca niste punti de lansare politice pentru vedetele de la primarie. Si nimeni nu pare sa se opuna, sa observe ridicolul unei asemenea situatii care nu are in centru copiii si nevoile lor, ci pe doamna primar. Actiunea petrecuta in timpul orelor de curs - cand elevii si profesorii sunt captivi in scoala - nu are nicio legatura cu educatia. Si nici versurile misogine, sexiste ale lui Cerebel care canta despre "fetele care vor na-na" si "n-ai bani de femei". Discursurile patetice nu ajuta elevii. Insa copiii sunt utilizati ca material propagandistic. Intr-o scoala ! Sa nu uitam, dragi colegi, ca scoala nu e troaca unor animale politice !", a scris atunci profesoara de Limba romana.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7720 vizualizari

 • +2 (4 voturi)    
  Cata nerusinare (Vineri, 5 mai 2017, 10:02)

  Hababaeba [utilizator]

  Mai lipseste sa spui ca nu stie limbi straine. In acest caz te zboara si din oras.
  • +2 (24 voturi)    
   SI TOTUSI... (Vineri, 5 mai 2017, 11:11)

   DinuNedelea [anonim] i-a raspuns lui Hababaeba

   Exista si exagerari in atitudinea ei.

   - "Mi se neaga dreptul de a concura cu sanse egale pe un post liber,." Nu poti avea drepturi EGALE din postura de SUPLINITOR cu un TITULAR. Nu e nimic in neregula cu acest lucru. Ar fi in neregula daca ar fi pe dos, asa cum spera dumneaei.

   - "Sistemul exclude tinerii valorosi". Nu o exclude nimeni domnule. Ca suplinitor ai un contract pe perioada DETERMINATA. Nu o opreste nimeni sa faca ceea ce face an de an - da examen, in vara, la concurenta cu alti suplinitori pe posturile neacoperite de titulari. Sau urmeaza o cariera profesionista si se titularizeaza.

   - " Vechimea si hartiile bat competenta." Uneori e adevarat, uneori nu. Acuzatia ei presupune ca persoana care vine titulara este INCOMPETENTA. Cam exagerat.

   N.B. Nu neg ca sunt legitime celalalte critici ale ei, ca probabil transferul acela (desi perfect legal) este o urmare a atitudinii ei critice, ceea ce e un abuz, textul despre siluirea scolii 164 e absolut genial... insa sunt si parti umbroase in argumentarile ei...
   • -1 (5 voturi)    
    Deci postura precede competența (Vineri, 5 mai 2017, 12:04)

    Harald [utilizator] i-a raspuns lui DinuNedelea

    la voi în sistem? :)

    Și tu zici că ar fi neregulă tocmai dacă un suplintor ar putea concura cu șanse egale în fața unui titular? Rămăsesem cu impresia că prin școlile românești mai există și niște psihologi. Ei se ocupă numai de elevi, nu le mai explică una alta și cadrelor didactice? :)

    Cam așa funcționa feudalismul la vremea lui, rangul era considerat un merit în sine. Însă psihologii moderni numesc asta nevroză.
    • +6 (8 voturi)    
     Deci "la voi" Socrate e dat afara din sistem.... (Vineri, 5 mai 2017, 13:10)

     DinuNedelea [anonim] i-a raspuns lui Harald

     Stimabile, a fi tanar si creativ nu inseamna CU NECESITATE a fi competent. Cum, in egala masura, a fi un profesor cu experienta, cu vechime si hartii (horrible dictu) nu inseamna, cum lasa de inteles duduia noastra, a fi incompetent. Comparatia cu rangul e aiuritoare. Orice meserie are parte de o structura FORMALA de organizare a ei (cursuri, calificari, licentieri, grade etc). E birocratic, dar e un fel de birocratic LEGITIM si INDEZIRABIL Daca nu ar fi asa, as putea la fel de bine si eu, in virtutea libertatii absolute, sa pretind sa fiu doctor sau profesor universitar, uite asa, pentru ca decid eu ca sunt competent. Si poate chiar sunt. Dar daca sunt, ar trebui sa urmez calea FORMALA de ajunge acolo, nu shortcut-ul aiurior care e sugerat aici. Sunt curios daca v-ati lasa operat copilul de catre un medic (doar) rezident. sau un medic venit asa... competent... din lumea ingineriei ne-medievale...
     • -3 (5 voturi)    
      Știi ce este un act ratat? :) (Vineri, 5 mai 2017, 14:46)

      Harald [utilizator] i-a raspuns lui DinuNedelea

      De exemplu, când scrii ”indezirabil”, deși voiai să scrii ”dezirabil” :)

      Asta înseamnă că tu încerci să construiești o minciună frumoasă, iar subconștientul tău se opune, refuză minciuna. Și e OK, e foarte bine că refuză minciuna.
      • +3 (3 voturi)    
       Fair enough (Vineri, 5 mai 2017, 15:00)

       DinuNedelea [anonim] i-a raspuns lui Harald

       Nu asupra lapsusului. E aiurea sa trecem la Lacan sau Freud, cand esti certat cu Aristotel sau Socrate. Dar corect, inadvertenta semnalata e legitima. // Cat despre minciuna ai fi in stare sa o descrii articulat, cu argumente? Sunt ochi si urechi...
       • -3 (3 voturi)    
        Sistemul are ca obiectiv propria perpetuare (Vineri, 5 mai 2017, 15:47)

        Harald [utilizator] i-a raspuns lui DinuNedelea

        și bunăstare, iar minciuna constă în a pretinde că asta ar fi în interesul copiilor, deci ”e bine” ca titularul să nu concureze de la egal la egal cu suplinitorul.

        Nu este în interesul copiilor ca un cadru didactic să fie titular, asta nu spune nimic despre competența acelui cadru didactic sau a sistemului. Mai degrabă ar fi în interesul copiilor să facă toți cei 4 ani cu același profesor, nu crezi?

        Am citit și comentat destule articole ale Cristinei Tunegaru pe Contributors încât să am o părere despre ea ca profesor. Asta pe lângă faptul că am trecut și prin sistemul de învățământ românesc, astfel încât să am o părere și despre el.
        • +3 (3 voturi)    
         Poncife (Vineri, 5 mai 2017, 16:21)

         DinuNedelea [anonim] i-a raspuns lui Harald

         "Sistemul are ca obiectiv propria perpetuare". ORICE sitsem are, printre altele, si acest obiectiv. Cum ar fi sa aiba ca obiectiv propria DISTRUGERE? Sa nu fim caraghiosi. Vreti sa spuneti de fapt ca sistemul are, pe langa obiectivul propriu, de baza, si interesul sa se perpetueze. Fair enough. Dar e un truism, o observatie generala. Ar fi de mirare daca ar fi altfel. Rezistenta la schimbare si reforma e evidenta. Numai ca nu automat orice schimbare e binevenita. Nu stiu daca liberalizarea accesului la posturile de profesori este solutia. Si care ar fi deci alternativa, in fiecare an toti profesorii sa dea examene ca sa accesezi posturile anului scolar viitor? Sau la patru ani? Sau cum? :))
     • -3 (3 voturi)    
      Între interesul copiilor și interesul propriu (Vineri, 5 mai 2017, 16:45)

      Harald [utilizator] i-a raspuns lui DinuNedelea

      conducătorii sistemului aleg interesul propriu.

      Nu dispare sistemul de învățământ dacă Cristina Tunegaru continuă să predea la clasele ei. Dar ea e cea care clatină barca, așa că interesul copiilor trece pe planul al 7-lea.

      Când am scris despre perpetuarea sistemului mă refeream la dinozaurii din sistem, nu la sistemul în sine, că nu a propus Cristina Tunegaru desființarea școlii.

      În esență, ai fost cândva o persoană capabilă să deosebească adevărul de minciună, însă ai fraternizat cu sistemul corupt moral fiindcă e în interesul tău personal să nu clatini barca, așa cum face ea. ”Capul plecat, sabia nu-l taie”
      • +3 (3 voturi)    
       huh (Vineri, 5 mai 2017, 17:44)

       DinuNedelea [anonim] i-a raspuns lui Harald

       Deci argumentul ar fi ca sistemul sa decida in interesul copiilor, care ar fi dat de constanta, de continuitatea unui profesor. Si ce sa vezi, aceasta constanta e buna doar cand e vorba de Cristina Tunegaru, dar nu mai e buna cand e asigurata de Popescu Vasilica, titulara.

       Sistemul este evident falimentar in multe puncte esentiale. Dar nu cred ca dimensiunea formala a profesionalizarii unei bresle este problema. E bucataria interna a oricarei meserii. Nu o sa vin la 28 de ani profesor universitar si sa ma astept sa fiu director de catedra sau decan. Sa ard etapele. Scandalizat de institutia "gradelor" pe care trebuie sa le trec. Nu e diferit nicaieri. Nici in Occident nu pot accesa a senior position decat dupa ce am trecut prin juniorat.

       In chestiunea particulara a titularizarii, oricum nu am auzit pana acum idei clare, practice, despre cum ar arata alternativa. Asa sa critici de dragul de a critica sau pentru ca e un sistem imperfect e la indemana oricui. E posibil ca varianta cu titularizare sa fie cea mai buna din toate variantele imperfecte. Sau nu. Dar so far ... n-am auzit nimic concret, practic.

       Cat despre ultimul paragrat, nu stiu daca l-am inteles bine, dar cred ca imi parasesc postura anterioara de analizand... :)) Funny as hell. :P
       • -3 (3 voturi)    
        Meseria e una, breasla e alta. (Vineri, 5 mai 2017, 22:26)

        Harald [utilizator] i-a raspuns lui DinuNedelea

        Ce prezinți tu e o breaslă în care nu contează câtă meserie știi, contează să respecți niște regulil arbitrare, făcute să avantajeze vechimea în sistem.

        Știi ce profesie avea la origine cel mai bun administrator de rețea pe care l-am avut vreodată? Era asistent pe ambulanță, asta făcuse timp de 10 ani, iar șoferii își băteau joc de el pentru că era tot timpul cu gândul la Linux.

        Le dădea lecții (și la propriu, nu doar la figurat) celor de la RDS și de la Orange, numai Vodafome avea la ”tehnic” oameni mai buni decât el. După regulile breslei voastre, n-ar fi trebuit lăsat nici să redacteze un document în Excel, că n-avea studii de specialitate.

        Competența reală se demonstrează în practică, eventual la teste și examene, nu cu hârtii sau cu încadrarea în sistem. În cazul Cristinei Tunegaru, ea avea deja niște ore la niște clase, deci fusese acceptată în anii școlari precedenți, inclusiv cel actual. Mi se pare în interesul copilului ca el să termine un ciclu de 4 ani cu același profesor, chiar dacă viziunea acelui profesor diferă de viziunea mainstream din sistem.

        Dar odată ajunse lucrurile în punctul în care se află acum, sistemul chiar nu merită o persoană ca ea și nici măcar România nu merită o persoană ca ea. Chiar ar trebui să lase mocirla așa cum e și să plece din sistem și din țară fără să se uite înapoi. Există mii de locuri în lumea asta unde va fi apreciată tocmai pentru că gândește singură.
        • +1 (1 vot)    
         BLA BLA (Sâmbătă, 6 mai 2017, 9:48)

         DinuNedelea [anonim] i-a raspuns lui Harald

         Nici nu ma mai obosesc sa citesc in intregime ca e deja obositor. Pierd timpul. Si eu am terminat o anumita specializare la facultate (oarescum tehnica) si ma ocup de alte lucruri. Nerelevant, dar asa ca sa iti tin isonul, daca te uiti in biblioteca mea o sa dai peste sute de carti de teologie, psihologie sau filozofie. Nu o spun ca sa bravez ci doar ca sa iti arat/admit ca poti fi / ajunge specialist intr-o disciplina din pasiune si nu pentru ca ai absolvit in mod formal niste structuri de invatamant. SI IN CIUDA ACESTUI LUCRU, pentru Dumnezeu, nu sunt idiot sa cred ca asta e NORMA, ca asa stau sau asa ar trebui sa stea lucrurile. Faptul ca stiu eu mai multa teologie decat un preot nu inseamna ca e ceva in neregula cu modalitatea obisnuita in care ajunge Xulescu preot (i.e. studii teologie + hirotonisire). Faptul ca stiu eu mai multe despre legislatie, nu inseamna ca e ceva in neregula cu modalitatea comuna in care oamenii devin avocati.
         • -1 (1 vot)    
          "Bla bla" e comportament de copil (Sâmbătă, 6 mai 2017, 13:23)

          Harald [utilizator] i-a raspuns lui DinuNedelea

          care se strâmbă prostește atunci când nu-i convine realitatea existentă. Dar tocmai faptul că se strâmbă dovedește că acea realitate există și îl afectează.

          Exemplele tale sunt false: Cristina Tunegaru nu e o persoană din afara sistemului. Ea activează în sistem și are competențele solicitate de sistem. Bagă asta într-o cratiță la mansardă și las-o să dea un clocot-două :)
        • +1 (1 vot)    
         BLA BLA 2 (Sâmbătă, 6 mai 2017, 10:10)

         DinuNedelea [anonim] i-a raspuns lui Harald

         (ca am apasat din greseala pe send inainte sa termin ce aveam de spus ... lol ) Ideea oricum ati prins-o. Evident ca sunt zeci de cazuri in care ceea ce spuneti e adevarat: pictori talentati care n-au scoala dar au talent, mecanici de masina geniali care au trei clase, bucatari de vis care n-au nevoie sa invete biochimie si merceologie etc Dar asta nu schimba cu nimic situatia generala, Din perspectiva organizarii unei societati solutia simplista, permisiva in care accesul la resursele profesionale este liber total, neadministrat, fara exigente ale studiilor si experientei anterioare etc ci doar al unui examen in care dovedesti ca esti capabil este NEREALISTA SI UTOPICA. S-ar potrivi in nspe cazuri si ar fi nepotrivita in mspe. S-ar potrivi in nspe meserii si ar fi TOTAL inadecvata in mspe meserii. E usor sa fii IDEALIST si sa visezi cai verzi pe pereti. Din utopiile astea s-au nascut totalitarismele. Sa intelegi ca un sistem nu e perfect, intr-o mare nevoie de reasezare si reforma e una. Sa arunci si copilul cu apa din copaie e alta insa. N.B. Poate sa sune nepoliticos ce spun. Nu va mai obositi sa imi raspundeti. Nu are rost. Nu o sa revin pe threadul asta. Cu siguranta ca imi puteti oferi niste argumente, cum admit ca o faceti, insa concluziile sunt altele decat cele pe care eu le vad legitime, daca ati vedea "the big picture".
         • +1 (1 vot)    
          BLA BLA x 1000 (Sâmbătă, 6 mai 2017, 17:55)

          DinuNedelea [anonim] i-a raspuns lui DinuNedelea

          - Esti de-a dreptul JALNIC. Mi-ai argumentat cum un ambulantier (cineva din afara unui sistem) era mai bun decat un IT-st (cineva din sistem). Invartirea puerila a argumentelor cand esti dovedit gresit este intradevar o dovada de maturitate! :))

          - Bla bla pentru ca ti-am oferit initial credit ca ai ceva valabil de spus in ciuda faptului ca nu reusesti sa argumentezi si generalizezi aiuritor. Suplinitorii sunt niste profesori creativi si exceptionali, titularii sunt niste dinozauri rigizi care isi bat elevii. Oh la la. Cei cu experienta si hartii sunt niste nulitati perfide si ariviste in timp ce autodidactii sunt niste genii pline de astutie, ratati din cauza celor cu studii si patalamale. Ca sa vezi. Bla bla pentru ca am inteles ca si daca ti-as arata un autobuz tu ai vedea o camila. Vino-ti in fire domnue! Deja e co comedie sinistra. Am inceput sa rad de-a binelea... :)))
          • -1 (1 vot)    
           Capacitatea de înțelegere e problema (Sâmbătă, 6 mai 2017, 21:29)

           Harald [utilizator] i-a raspuns lui DinuNedelea

           Acel fost asistent pe ambulanță nu dădea lecții din afara sistemului. El dădea lecții după ce a ajuns în sistem, un sistem pentru care a contat doar competența lui pentru a fi acceptat.

           Când a fost testată, Cristina Tunegaru la obținut 9,67 la o titularizare fără post, deci e mai mult decâțt competentă pentru ce are de făcut. Acum e eliminată din sistem printr-un artificiu administrativ, fără nicio legătură cu competența ei.

           Cristina Tunegaru nu e autodidact, are cel puțin la fel de multă școală ca orice titular din sistem. Dar sistemul e conceput astfel încât să favorizeze dinozaurii cu vechime, în dauna competenților incomozi.
   • 0 (2 voturi)    
    Exista, ea foloseste cazul personal (Vineri, 5 mai 2017, 12:41)

    clint [utilizator] i-a raspuns lui DinuNedelea

    pentru a semnala probleme sistemice ale invatamantului, care se stiu.
    Nu neg asadar ca ea este mai competenta si mai atasata de elevi decat multi titulari. Dar asta e sistemul ( regulile ) si nu se va schimba ca vrea dansa cum nu se schimba ca vor multi copii si parinti. Finda e un sistem politic. Nu ca eu nu mi-as dori sa avem mai multi tineri d-astia cu entuziasm decat fosile comunistoide. Dar ceva imi spune ca daca s-ar intreba cadrele didactice daca vor desfiintarea titularizarii, va fi o mare majoritate care va spune NU.
    Pentru multi profesori idioti si comunisti, titularizarea este portita prin care pot ramane atasati de sistem. Asta pe langa lipsa totala a evaluarii muncii, centralizarea la inspectorate politizate a "recrutarii" in invatamant, concurs de dosare, samd. Toate astea ar trebui schimbate maine si s-ar rezolva daca directorii de scoli ar avea independenta de a-si angaja cadrele didactice pe care le doresc. Atunci noi, parintii, poate am gasi parghii sa punem presune pe conducerea scolii sa ne asculte. Acum, iti ridica din umeri si zic: "e titular, du-te la inspectorat, ca eu n-am ce sa ii fac, ei mi l-au trimis".
    Deci domnisoara are dreptate doar in principiu, dar pe fond, nu s-a incalcat nici o lege.
    Mai dubios e cum s-a mediatizat initial aceasta stire, nu s-a spus ca ar fi suplinitoare si ca ar fi un mare abus, si asa s-au inflamat multe spirite. Stilul romanesc de a face presa, cu mici omisiuni ca sa faca stirea mai enervanta.
    • +5 (5 voturi)    
     Corect (Vineri, 5 mai 2017, 13:27)

     DinuNedelea [anonim] i-a raspuns lui clint

     Omisiunile au fost cu proiect de ambele parti. Si ale doamnei suplinitoare si ale presei. Daca eu ma angajez pe perioada DETERMINATA intr-o companie, cu POSIBILITATEA (nu obligativitatea) de a mi se prelungi contractul, daca mi se va spune la FINALUL perioadei de contract ca nu mi-l vor reinnoi, NU inseamna ca AM FOST DAT AFARA. Aici este frauda, minciuna care manipuleaza. Daca o dadeau afara acum, pe perioada acestui contract temporar, pentru a face loc unui titular, avea dreptate sa se victimizeze. Dar nu asta e realitatea. Nu a fost data afara. A fost anuntata ca de la 1 Septembrie, postul nu VA mai fi liber, pentru ca va fi acoperit de un titular. Probabil intuitia ei este corecta, ca transferul e facut ca urmare a criticilor ei, dar asta e alta chestiune.
     • +3 (5 voturi)    
      Dra prof, ori suntem golani ori nu mai suntem (Vineri, 5 mai 2017, 15:37)

      Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui DinuNedelea

      "Mi-e rusine de colegii mei, profesorii de la Scoala Gimnaziala 164, ca au participat cu slugarnicie la circul" .. "Sa nu uitam, dragi colegi, ca scoala nu e troaca unor animale politice"

      Adica, iti jignesti cu superioritate si aroganta colegii, primarii, min de interne (chiar daca pe fond are dreptate, putea sa isi spuna opinia intr-un mod mai civilizat) si apoi te vaiti ca esti persecutat politic.
      • 0 (4 voturi)    
       I beg to differ (Vineri, 5 mai 2017, 16:00)

       DinuNedelea [anonim] i-a raspuns lui Stefan534324

       Reactia ei a fost geniala. Nu prea pricep cum slugarnicia profesorilor in fata comenzilor politice nu-i jigneste, dar ii jigneste atitudinea ei critica. // Si probabil ca persecutia e reala, dar nu reuseste sa si-o argumenteze lucid si corect.
      • -2 (6 voturi)    
       adica la tine.. (Vineri, 5 mai 2017, 16:07)

       exilatul [utilizator] i-a raspuns lui Stefan534324

       adevarul e jignire pt niste escroci ( sau escroace )...cu javr-le nu poti sa te porti civilizat..auzi la el!! : "civilizat" in tara hotilor si a escrocilor...iar ala ,nedelea de mai sus, poate face parte din gasca veche de "competenti" din invatamint care au nenorocit invatamintul...pai da, le e frica ca isi pierd piinea FURATA si numai au pe cine sa ..mediteze....hai sictir ca sunteti ( in majoritate ) aceleasi le-re ca si in politica...
   • +1 (5 voturi)    
    Problema reala (Vineri, 5 mai 2017, 16:34)

    Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui DinuNedelea

    este ca dintre toti suplinitorii a fost aleasa doamna care s-a luat de Firea si care a fost subiectul unei declaratii publice a Inspectoratului scolar care cu umilinta a declarat crima de lez-madamfirea pozitia suplinitoarei.Au tinut minte si la prima cerere a unui titular au gasit-o tocmai pe ea sa o execute.Trebuie precizat ca titularul nu era titular pe postul ala.Era titular in mod generic.Daca a cerut acest titular tocmai la scoala aia si la clasa aia va ramane un nou episod din Misterele Bucurestilor cu madamfirea in rolul de suplinitoare a Agathei Bugeteanu si Dragnev in rolul sau.
 • +3 (5 voturi)    
  Firea (Vineri, 5 mai 2017, 10:03)

  hamurabi [utilizator]

  Trebuie protestat, Firea este o caricatura de primar !
  • -2 (8 voturi)    
   sa fim obiectivi (Vineri, 5 mai 2017, 10:35)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui hamurabi

   Firea nu are o legatura directa cu aceasta poveste, intr-adevar. Nu are cum, legal vorbind.

   Problema majora este ca inspectoratul nu I-a explicat clar si complet profesoarei care este situatia.

   Chiar daca avea complet dreptate si era 100% legal, inspectorul nu avea dreptul sa refuze cerererea sau sa o informeze "pe scurt" (daca asa a fost, daca am inteles bine).

   Nimanui nu-I convine sa ii fie incalcat dreptul de a sti.

   ===
   Ceea ce orice administratie scolara serioasa si responsabila ar fi facut, ar fi fost sa primeasca cererea doamnei profesoare si sa ii raspunda, tot in scris, detaliat si pe inteles (nu pe jumatate, nu cu formulari ambiguie sau altcumva).

   Asa, cu raspunsuri partiale (si numai la insistenta presei), inspectoratul nu a facut decat sa alimenteze speculatiile.

   ===

   Radacina raului e mult mai adanca, acest caz doar o scoate putin la vedere. Directorul scolii nu are un cuvant de spus in aceste titularizari, desi el este cel care lucreaza cu cadrele didactice. Intr-un fel, asta freest cadrele didactice de abuzuri, dar decupleaza locul de munca de locul deciziei.

   Pe de alta parte, atat scoala, cat si inspectoratul, cat si ministerul fac parte din aceeasi structura, Greu de crezut ca pot fi obiective.

   ====
   Chiar daca presupunem (fara dovezi de fapt) ca primarul general ar fi influentat aceasta situatie, vina intr-adevar o poarta doar inspectoratul, pentru ca trebuia sa ii explice profesoarei situatia (presupunand ca e adevarata in totalitate- dar deocamdata tot nu avem toate datele...). Si primarul general ar fi trebuit sa ceara sa fie informat- dar asta e alta poveste.
   • +2 (8 voturi)    
    părere (Vineri, 5 mai 2017, 10:52)

    Arl [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

    Dar dra, ca angajata a sistemului, nu trebuia sa cunoasca legislatia?
    • -2 (4 voturi)    
     Ce faci Taricene, esti pe aici? (Vineri, 5 mai 2017, 14:18)

     Hababaeba [utilizator] i-a raspuns lui Arl

     Asta e diferenta intre niste cunoscatori de lege, dar se dau destepti si le aplica chiar daca stiu ca astea sunt de kko (in cazuri extreme chiar exploateaza bresele) si niste naivi ca noi restul, care credem ca e normal ce ar fi normal.
  • +1 (1 vot)    
   ponderare (Vineri, 5 mai 2017, 10:45)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui hamurabi

   Spune ce ai de spus, nu mai vorbi asa. Asta nu aduce nimic dezbaterii.
 • -1 (17 voturi)    
  Dna profesoara (Vineri, 5 mai 2017, 10:05)

  noi2013 [utilizator]

  Este sau nu titulara? Cum este impiedicata sa concureze cu sanse egale daca nu are titularizare? Dupa ce da concursul d etitularizare are intr-adevar sanse egale.

  In plus, daca doreste sa foe profesoara in sistemul public trebuie sa respecte programa aprobata, buna sau rea. Capacitatea si talentul profesorului este sa faca elevii sa inteleaga si unele subiecte mai dificile, nu sa le scoata asa cum face doamna. Daca nu e de acord cu programa atunci sa nu stea in sistemul public de invatamant.

  La orice loc de munca daca in fisa postului scrie ceva faci, daca nu te cam da afara pe loc....

  Prea e toata lumea victima politica cand cineva nu ii da dreptate!
  • +3 (7 voturi)    
   cititi programa! (Vineri, 5 mai 2017, 10:37)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   A respectat programa. Ar fi bine sa cititi programa inainte de a va spune un astfel de punct de vedere nefundamentat.

   Faceti parte din"elita luminata" probabil, care sa pricepe fara sa citeasca.

   Grav nu este ca nu ati citit programa, ci ca prin astfel de afirmatii dati dati imrpesia falsa ca ati citit-o si asttfel ii blocati si pe altii sa o citeasca.

   Raspanditi zvonuri false pentru ca nu aveti harnicia de a citi programa.
 • +4 (12 voturi)    
  E clar. (Vineri, 5 mai 2017, 10:08)

  dandra [utilizator]

  In curand, Romania va deveni noua Turcie.
  Cine indrazneste sa spuna ceva impotriva sau sa o contrazica pe marea noastra conducatoare, tanti gabriela firea, ajunge sa fie indepartat de societate, sa fie ostracizat si pus la zid.
  Deci, nu mai poti spune ca tanti gabriela este o corupta (vezi autorizarii emise dubios, traiasa DNA), incompetenta (plus lipsa de experienta in a conduce si dramui milioane de euro si un intreg oras) parvenita (multumim sotului), snoaba (mai trebuie sa argumentez asta?e), grandomana (a se vedea tabloul in care ea apare pictata).
  Inca sunt socat cum a putut sa ajunga o prezentatoare de stiri, cititoare de prompter, primarul unei capitale europene.
  Ne meritam soarta!
 • +3 (9 voturi)    
  Se pare ca... (Vineri, 5 mai 2017, 10:08)

  Cataleya [utilizator]

  Inspectoratul si tzatza Firea si-au luat informatiile din presa, nu direct din postarile profesoarei.
  Si eu am citit zilele astea o gramada de articole cu titlul "Profesoara care a contrazis-o pe Firea a fost data afara", dar in postarile profesoarei nu apare nici macar o aluzie cum ca intreaga afacere ar avea vreo legatura cu Firea.
  Acum, Firea o acuza pe profesoara, pe baza articolelor din presa, nidecum pe baza comentariilor reale ale profesoarei.
  • +2 (8 voturi)    
   voila (Vineri, 5 mai 2017, 10:30)

   DinuNedelea [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

   Tocmai faci ceea ce critici.... "Acum, Firea o acuza pe profesoara".... Huh???
   • -2 (6 voturi)    
    Cred ca ai probleme de perceptie. (Vineri, 5 mai 2017, 12:32)

    Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui DinuNedelea

    ...irelevant.
    • +2 (6 voturi)    
     .... (Vineri, 5 mai 2017, 13:29)

     DinuNedelea [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

     Pai spune-ne si noua unde o critica Firea pe profesoara...
 • +1 (5 voturi)    
  nu te opri! (Vineri, 5 mai 2017, 10:09)

  liviu_ [utilizator]

  o sa ai vastig de cauza!
  cineva trebuie sa lupte cu sistemul mafiot!
 • +3 (7 voturi)    
  Ceauseasca de la primarie! (Vineri, 5 mai 2017, 10:13)

  EuSiCuMine [utilizator]

  Cum adica a afectat imaginea primarului? Si daca a afectat-o ce? Mai exista libertate de expresie in tara asta? Mai poti critica pe cineva sau te ia securitatea imediat?
  Si ce daca a afectat imaginea inspectoratului? A spus lucruri neadevarate?
  Sinistra fiinta aceasta Firea!
  • +1 (3 voturi)    
   sa fim obiectivi (Vineri, 5 mai 2017, 10:42)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui EuSiCuMine

   Da, de parca imaginea primariei ar fi problema....

   Probabil ca a fost afectata imaginea, cel putin momentan. Probabil, nu stiu. Mi-ar parea sincer rau se se fi intamplat asa ceva, pentru ca fiecare trebuie sa raspunda de faptele sale, nu de cele pe care imaginea le aduce pe tapet.

   Dar grija doamenei primar ar fi trebuit sa fie imbunatatirea invatamantului, in limitele competentei sale, nu propria imagine.

   Pentru ca , sa fim seriosi, nu cred ca jeneaza pe cineva imaginea doamnei Firea. Oricum, 90% din imagine I se datoreaza propriilor communicate, nicidecum unor articole sau declaratii de acest fel.

   Trebuie sa fiu obiectiv si sa recunosc faptul ca Dragnea a actionat mult mai bine decat Firea cerand ministrului educatiei sa lamureasca situatia.
 • 0 (12 voturi)    
  părere (Vineri, 5 mai 2017, 10:14)

  Arl [utilizator]

  Nu-i neaga nimeni nimic, mai degraba isi da singura cu firma in cap autovictimizandu-se...
  • +2 (4 voturi)    
   libertatea de opinie (Vineri, 5 mai 2017, 10:44)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui Arl

   Orice om are dreptul sa isi spuna parerea despre actele pe care administratia publica le exercita asupra sa.

   Asta nu inseamna ca se victimizeaza.

   Cel putin deocamdata, in ROmania libertatea de expresie e garantata de Constitutie. Si conform unor sentinte celebre, aceasta libertate de expresie prevaleaza in fata oricaror alte considerente.
   • +1 (9 voturi)    
    raspuns (Vineri, 5 mai 2017, 11:19)

    Arl [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

    Cand afirmi ca ti se neaga dreptul de a concura cu sanse egale (i-a interzis cineva sa participe la concurs?), cand afirmi ca titularii sunt cei care au fentat sistemul (jignindu-ti colegii si fara a aduce probe ca toti titularii au fraudat sistemul) ce faci?Mi se pare penibil ca nu cunoaste legislatia. Sa te plangi ca nu te-a anuntat nimeni etc. Dar cand a ocupat postul, ca suplinitoare, nu stia ca e pentru un an? E treaba ei ce vorbeste, dar sa nu pozeze in victima a sistemului. Ok, lupta cu acesta, incearca sa-lm schimbi, dar nu fa pe martira cand nu e cazul.
 • +6 (6 voturi)    
  si daca (Vineri, 5 mai 2017, 10:23)

  NWalker [utilizator]

  a afectat imaginea primarului general, ce-i?
  Are undeva in contractul de munca stipulat ca nu are voie sa aibe opinii politice, ca nu are voie sa aibe pozitii legate de actul de invatamant?

  cine se crede capra asta de firea?!

  urmeaza sa blocam Facebook, twitter, etc, pt ca toata lumea face misto online de cretina asta (si, in general; de toti incompetentii si coruptii din PSD)???
 • +6 (6 voturi)    
  Critici sistemul, esti penalizat... (Vineri, 5 mai 2017, 10:47)

  VRV [utilizator]

  Se pare ca pe vremea comunismului PSD, nu ai voie sa critici aberatiile care se intampla in societatea asta distrusa in fiecare zi de un partid la fel de comunist ca FSN-ul lui Iliescu. Eu propun ca toti acesti oameni care critica constructiv sistemul si cei care ar putea face ceva, pentru poporul asta ridiculizat de o mana de oameni, sa faca un partid care ar putea face o schimbare in bine... e tot ce ne dorim si cauza pentru care inca #rezist in tara asta... nu stiu pentru cat timp...
 • -2 (8 voturi)    
  Ea crede ca a fost 'cool" sa-l nege pe Eminescu... (Vineri, 5 mai 2017, 10:48)

  D-or [utilizator]

  In fapt, a fost doar saraca cu duhul.

  Sau de rea intentie, unii fiind deranjati de poeziile si articolele eminesciene.
 • +9 (9 voturi)    
  Preiau de la Catalin Striblea (Vineri, 5 mai 2017, 11:07)

  v_sile [utilizator]

  Pentru ca si eu cred ca asa stau lucrurile:

  Deci ce zice Catalin Striblea:

  "Ce zice ISMB de declaratiile profesoarei Tunegaru: "nu corespund adevărului, sunt fără bază legală şi aduc prejudicii de imagine primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti".

  Pot fi de acord cu primele doua pentru ca Inspectoratul cu asta se ocupa. E treaba lor cum o lamuresc. Dar ISMB chiar nu are treaba cu Gabriela Firea si cu protejarea imaginii acesteia. Doamna Firea se ocupa singura de treaba asta, iar eu de abia acum am dubii cu privirea la povestea asta.
  Nu cred ca Gabriela Firea are treaba cu neprelungirea contractului profesoarei, dar incep sa cred ca sunt multi care s-au oferit sa-i faca o bucurie. ”Sefa, o stiti pe aia de v-a criticat? Am rezolvat-o.” Exact asta spune acest comunicat."
 • 0 (8 voturi)    
  Mizeria din invatamant e teribila (Vineri, 5 mai 2017, 11:42)

  Maniu [utilizator]

  ma mir ca d-na a supravietuit si atat. Nu exista loc mai refractar la o buna schimbare decat acesta - inclusiv asa-zisul invatamant universitar.
  • 0 (8 voturi)    
   Si care-o fi "buna schimbare" in acest caz? (Vineri, 5 mai 2017, 12:13)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

   Scoaterea din programa scolara a scriitorilor romani?
   Poate chiar interzicerea lor.

   Foarte ne-mizerabila mirare aveti, utilizator Maniu!
   • -2 (6 voturi)    
    Pe multi da. (Vineri, 5 mai 2017, 14:01)

    clint [utilizator] i-a raspuns lui D-or

    pana si marele Eminescu ar trebui curatat de accentele lui de nationalism si viziunile sale politice. Ce ramane din el, poate fi predat, problema e la ce clasa.

    Altii, gen Sadoveanu, pot fi scosi linistit din programa. Profesoara mea din liceu spunea ca Sadoveanu nu ar trebui considerat scriitor. Si era o baba comunista...

    Am citit aproape toata programa de scriitori autohtoni din liceu. Cu ce am ramas ? Mai nimic. Retorica, nationalism de tip Scoala Ardeleana apoi comunist, frica de straini, samd. Insa pot sa ma laud altora ca l-am citit pe unul sau altu si ca, in virtutea acestui fapt, sunt intelectual.

    Va mai trece mult pana vom putea da orgoliile si frustrarile personale deoparte si vom putea analiza la rece cu ce te imbogatesti tu ca persoana daca l-ai citit pe X sau Y. Deocamdata acceptam axiomatic faptul ca "a citi te face destept". Bun, dar ce citim, ce fel de destept, si mai ales cu ce si daca te ajuta in viata o anumita carte, dincolo de falsul sentiment ca te-ai desteptat...

    Iar programa scolara din pacate va fi ultima care va inregistra acest tip de schimbare.
    • 0 (6 voturi)    
     Ti-e frica? Cum se formeaza discernamintul? (Vineri, 5 mai 2017, 16:08)

     D-or [utilizator] i-a raspuns lui clint

     Deci asta era. Va este frica de Eminescu.

     Si totusi, inteleg ca l-ai citit (sau poate ai citit doar DESPRE el) fara sa devii tu insuti nationalist, comunist, etc.

     Si atunci, de ce crezi ca elevii de azi vor deveni astfel din aceasta cauza?

     Complet ne-nationalist nu e nimeni.

     Nationalismul romanesc nu poate deranja decit din prisma unui alt nationalism.

     Este absolut imorala absenta unei precizari (de altfel niciodata facuta):
     - Din ce nationalism incerci sa inabusi nationalismul romanesc?
     • +2 (2 voturi)    
      SIMPLU (Vineri, 5 mai 2017, 19:49)

      srpc [utilizator] i-a raspuns lui D-or

      ala kalergian, pe care-l slujesc toti viitorii detinuti din lagarele de munca silnica
     • -2 (2 voturi)    
      Patriotismul autentic nu e naționalism (Vineri, 5 mai 2017, 22:45)

      Harald [utilizator] i-a raspuns lui D-or

      Patriotism înseamnă să vrei ca țara ta să facă lucrurile cât mai bine, naționalism înseamnă să susții că țara ta face deja lucrurile foarte bine, doar fiindcă e țara ta.

      Naționalismul, fie el românesc sau al altora, e o atitudine tipică de galerie de fotbal.

      L-am studiat pe Eminescu în școală, l-am considerat din prima clipă un dement, a fost o persoană cu reale probleme psihiatrice, nu doar psihologice. Oricine are niște cunoștințe minime de psihologie poate confirma asta.

      Este profund dăunător să prezinți unor copii nebunia unui individ drept un motiv de mândrie națională. Pentru că la asta se reduce de fapt studierea lui Eminescu: nu la valoarea literară (atâta câtă e) a operei lui, ci la promovarea mândriei naționale prin studierea lui.

      În rezumat, Eminescu își lăsa mintea lui chinuită să urle, iar naționalismul românesc insistă că erau niște urlete nemaipomenit de melodioase.
      • +1 (1 vot)    
       Era sa-ti dau plus, pe urma (Vineri, 5 mai 2017, 23:38)

       Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Harald

       am citit restul. Nedreptatind un mare poet nu faci dreptate in sensul dorit.
   • 0 (0 voturi)    
    Auzi nenica, unde m-am referit eu la (Vineri, 5 mai 2017, 23:37)

    Maniu [utilizator] i-a raspuns lui D-or

    scriitori romani? Te bagi in seama ca musca-n lapte, daca ai ceva de spus, la obiect!
    • 0 (0 voturi)    
     Sa-l studiem pe Umberto Eco (Luni, 8 mai 2017, 16:08)

     D-or [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

     Cu "Cimitirul din Praga" !
 • 0 (2 voturi)    
  clarificarea (Vineri, 5 mai 2017, 19:39)

  srpc [utilizator]

  Doamna Tunegaru a obtinut 9,67 la definitivat, primul grad didactic, obligatoriu. La titularizare a obtinut 7,05,o medie care nu i a fost suficienta pentru titularizare, ci doar pentru a fi suplinitoare.
  Mai mult, a sustinut titularizarea in Vaslui, nicidecum in Bucuresti. Contractul d-sale a fost pe perioada determinata, stiind ca in luna mai catedra ei, fiind suplinitoare, va fi declarata vacanta. Nu e nevoie de nicio inspectie ca sa i se declare vacanta catedra. Daca directorul nu o declara, era anchetat penal. Ba mai mult, nici macar dansa nu s-ar fi putut titulariza in 2017. Concluzia? A manipulat.
  Acum este perioada pretransferurilor, cand orice titular poate solicita catedra unui suplinitor, implicit pe a d-nei Tunegaru, fara legatura cu Firea, ci cu faptul ca dna Tunegaru nu a obtinut o nota suficient de mare pentru a fi titulara.
  • +1 (1 vot)    
   De unde-o stiti pe-asta cu 7,05??? (Vineri, 5 mai 2017, 23:18)

   Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui srpc

   Cf HN, d-na Tunegaru a scris pe pagina dansei de FB ca acel 9,76 a fost obtinut la concursul de TITULARIZARE, nu de definitivat.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by