Votul Comisiei juridice a Senatului privind gratierea coruptilor este o sfidare fara precedent. Iata ce spune la RFI criticul literar Nicolae Manolescu. In opinia sa, puterea actuala nu face altceva decat sa se joace cu focul.

Nicolae ManolescuFoto: Agerpres

Nicolae Manolescu declara ca votul de miercuri din Comisia juridica a Senatului privind gratierea coruptilor este inadmisibil: "Nu se poate, mergem impotriva bunului simt, sa spunem asa, politic, social, nu stiu cum sa spun. Nu pot fi gratiati coruptii, nu se poate asa ceva! Pot fi gratiate anumite pedepse, mai mari, mai mici, in anumite conditii, se pot face exceptii, dar cand e vorba de coruptie, aici nu incape ideea de gratiere. Maine-poimaine ne trezim ca-i si amnistiaza, le curata si dosarul. Nu se poate, este inadmisibil ce se intampla!".

"Se joaca cu focul si s-ar putea sa iasa foarte urat din toata aceasta poveste, nu numai in tara, dar si in strainatate. E o sfidare fara precedent. Din decembrie 1989 pana acum, eu nu am asistat la o asemenea ofensiva impotriva justitiei si la urma urmelor a statului de drept", spune criticul literar.

Citeste tot articolul pe RFI.ro