Premierul Sorin Grindeanu se va afla joi, 4 mai, intr-o vizita oficiala in Israel, la Ierusalim, unde va avea o intalnire tete-a-tete cu omologul sau israelian, Benjamin Netanyahu, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Potrivit acestuia, intalnirea va fi urmata de un dejun oficial oferit de premierul Statului Israel, la care vor participa toti membrii delegatiei: ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les, ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, Andreea Pastirnac, secretarul General al Guvernului, Mihai Busuioc, presedinte Grupului parlamentar de prietenie romano-israelian, Gabriel Vlase.

Seful Executivului roman si prim-ministrul israelian vor sustine declaratii comune de presa si vor participa la semnarea a doua documente bilaterale: o declaratie de intentie privind reducerea tarifelor internationale de roaming intre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale din Romania si Ministerul Comunicatiilor din Statul Israel si o declaratie de cooperare intre Ministerul Economiei din Romania si Ministerul Economiei si Industriei din Israel. Cea de-a doua declaratie comuna vizeaza cooperarea in domenii precum transportul de energie electrica si gaze naturale, cercetare, dezvoltare si inovare, tehnologii inalte si investitii.

Premierul Grindeanu va fi primit, de asemenea, de presedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, si va avea o intrevedere cu Avigdor Lieberman, ministrul israelian al apararii.

"Aceasta vizita va fi un bun prilej pentru evaluarea relatiei bilaterale, avand in vedere ca ne propunem dezvoltarea dialogului politic dintre Romania si Israel si parcurgerea unei noi etape, spre o dimensiune strategica a relatiei romano-israeliene, cu valorificarea domeniului economic", a declarat Grindeanu.

Programul premierului in Israel include vizitarea Muzeului Memorialul Martirilor si Eroilor Holocaustului "Yad Vashem", o intalnire cu reprezentantii israelienilor originari din Romania, precum si intrevederi cu Theophilos al III-lea, Patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului si cu arhimandritul Teofil Anastasoaie, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Romane la Locurile Sfinte.

Grindeanu se va intalni si cu Colette Avital, Secretarul General al World Jewish Restitution Organization.