Peste 135.000 de elevi au fost asteptati astazi sa sustina proba la Limba romana a Evaluarii Nationale de la finalul clasei a IV-a. Conforma calendarului, joi, acestia sustin proba la Matematica, iar vineri elevii apartinand minoritatilor nationale vor da proba la Limba materna.

HotNews.roFoto: Hotnews

Elevii au avut la dispozitie 60 de minute pentru rezolvarea testului.

Rezultatele individuale obtinute la Evaluarea Nationala nu se afiseaza, nu se comunica public si nu se inregistreaza in catalogul clasei.

Subiectele testelor vor fi publicate, la ora 15.00, pe site-ulsubiecte.edu.ro.

Dupa administrarea testelor pentru Evaluarea Nationala la clasa a IV-a, prin procedura separata,Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE)realizeaza esantionarea unitatilor de invatamant, iar lista unitatilor de invatamant selectate in esantion urmeaza sa fie comunicata ulterior inspectoratelor scolare / unitatilor de invatamant.

Pentru unitatile de invatamant selectate in esantion, testele administrate in cadrul Evaluarii la clasa a IV-a si documentele intocmite pentru buna administrare a acesteia se transmit la CNEE, in conformitate cu o procedura separata. Rezultate Evaluarii Nationale din unitatile de invatamant esantionate urmeaza sa fie utilizate in vederea intocmirii raportului national privind diagnoza sistemului de invatamant la nivel primar.

Calendarul Evaluarii Nationale de la finalul clasei a IV-a 2017:

3 mai 2017: Limba romana

4 mai 2017: Matematica

5 mai 2017: Limba materna

Calendarul Evaluarii Nationale de la finalul clasei a VI-a 2017:

10 mai 2017: Limba si comunicare

11 mai 2017: Matematica si stiinte Testarile de la finalul clasei al VI-a sunt interdisciplinare.

Testul de limba si comunicare cuprinde Limba si literatura romana si Limba moderna, iar testul de Matematica si stiinte cuprinde Matematica, Fizica si Biologie.