Toti consumatorii din judetul Vaslui ramasi fara energie electrica din cauza ninsorilor au fost realimentati dupa zece zile de interventii ale furnizorului de electricitate, anunta News.ro. Reconectarea celor peste 60.000 de abonati ramasi fara curent s-a facut treptat, prin interventia a peste 350 de electricieni din cinci judete, care au remediat aproximativ 2.000 de avarii.

Delgaz Grid a reusit sa-i realimenteze cu energie electrica pe cei peste 60.000 de consumatori ramasi fara curent in perioada 20-21 aprilie, din cauza viscolului.

Ultimii abonati au fost reconectati, luni, la reteaua de electricitate, dupa zece zile in care echipele de interventie ale furnizorului de electricitate au lucrat aproape continuu.

"Aproximativ 2.000 de avarii au fost inregistrate in reteaua aeriana de electricitate din Vaslui, ca urmare a conditiilor meteorologice extreme din ultima decada a lunii aprilie. Au fost distrusi stalpi, elemente de sustinere si izolatie, precum si conductoare, fapt ce a cauzat intreruperea alimentarii cu energie pe toate nivelele de tensiune, pe zone extinse din judet. Prin efortul sustinut a peste 350 de electricieni si ingineri din judetele Vaslui, Iasi, Bacau, Botosani si Vrancea s-a reusit alimentarea cu energie electrica a consumatorilor casnici din judetul Vaslui", a declarat, luni, responsabilul mass-media al Delgaz Grid, Cornel Zait.

Cele mai afectate zone au fost cele de sud si est ale judetului Vaslui, aproximativ 500 de stalpi de electricitate fiind distrusi de viscol.