Techirghiol se afla pe primul loc intr-un top al statiunilor balneare realizat de Asociatia Romana de Balneologie, fiind urmata de Baile Tusnad, Baile Govora, Calimanesti-Caciulata, Covasna, Baile-Felix, Sovata, Turda, Singiorz Bai si Borsec, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Asociatiei Romane de Balneologie, pe ultimele locuri in topul cu 30 de pozitii se afla statiunile balneare Lacul Sarat si Ocna Sugatag.

Evaluarea statiunilor balneare pentru anul 2017 va fi prezentata in cadrul Congresului National de Balneologie, ce va avea loc in perioada 4 - 7 mai, la Baile Govora, unde este asteptat si ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, precizeaza sursa citata.

Primele 2 statiuni din Topul rezultat prin evaluarea statiunilor balneare de catre Asociatia Romana de Balneologie in baza celor 10 criterii de evaluare, vor avea o pagina de prezentare dedicata, accesibila prin click pe numele statiunii. Primele 10 statiuni balneare vor fi prezentate in cartea TOP 10 STATIUNI BALNEARE disponibila la Editura Balneara, ce va fi editata anual.

Potrivit comunicatului mentionat, evenimentul de la Baile Govora este organizat in parteneriat cu Asociatia Medicala Romana, Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi, Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj si Societatea de Medicina Fizica de Recuperare si Balneoclimatologie.

La congres vor participa numerosi medici de recuperare medicala, balneologi, academicieni, profesori universitari, specialisti si reprezentanti ai autoritatilor medicale si din turismul balnear din Romania, fiind asteptati circa 120 participanti.