Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anuntat numirea unei proeminente activiste antiavort intr-o pozitie cheie de comunicare din departamentul Sanatatii. Activista Charmaine Yoest ar urma sa indeplineasca pozitia de secretar adjunct pentru afaceri publice in departamentul Sanatatii de la Washington, relateaza Politico, citat de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aceasta a condus anterior organizatia "Americanii Uniti pentru Viata", care a jucat un rol crucial in promovarea de legislatie antiavort in mai multe state americane, limitand in special accesul femeilor sarace la clinicile de avort din Statele Unite.

Congresmenii democrati si organizatiile pro-choice au atacat imediat numirea lui Yoest.

Secretarul adjunct pentru afaceri publice are un rol important in modelarea eforturilor de comunicare la nivelul departamentului Sanatatii.

"Yoest are o cariera indelungara in care a incercat sa submineze accesul femeilor la sanatate, precum si la metode sigure si legale de avort, in special prin distorsionarea faptelor. Alegerea ei demostreaza din nou ca administratia se vinde conservatorilor extremisti si ignora milioane de femei si barbati care sprijina la nivel national drepturile constitutionale ale femeilor la sanatate si nu vor sa se intoarca in trecut", a declarat senatoarea Patty Murray.

Numirea activistei antiavort are loc intr-un moment in care guvernatorii republicani au implementat un val de noi restrictii pentru clinicile de avort din SUA.