Drept la replica

de RH     HotNews.ro
Joi, 27 aprilie 2017, 13:00 Actualitate | Esenţial

Prorectorul Universitatii Stefan cel Mare din Suceava a remis redactiei HotNews.ro un drept la replica in urma aparitiei articolului "Restauratia totala: PSD a numit la varful cercetarii un urmarit penal pentru coruptie, coordonatorul cartii unui puscarias, un consilier local PSD, sindicalisti, cercetatori fara opera, membri ai unor Academii fantomatice. Toti profesorii de la universitati straine au fost dati afara".

Dreptul la replica integral:

” În urma apelului lansat public de Ministerul Cercetării și Inovării (MCI) pentru depunerea candidaturilor în vederea selectării membrilor Organismelor consultative ale Ministerului Cercetării și Inovării, cadre didactice angajate ale Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) au transmis către MCI dosare de candidatură pentru a participa la acest proces de selecție, în conformitate cu metodologia aprobată prin OM nr. 141/13.03.2017. În urma deciziilor comitetului de selecție, în care USV nu a avut niciun reprezentant, următoarele persoane au fost selectate să facă parte din Organismele consultative:

Prof.univ.dr. Mihai DIMIAN – în cadrul Consiliului Național al Cercetării Științifice – doctorat la Universitatea Maryland, College Park (SUA), a obținut 3 ani consecutivi titlul de Distinguished Graduate Research Assistant din partea acestei universități, post-doctorat la Institutul Max Planck, Leipzig (Germania), titularizat ca profesor asociat și conducător de doctorat în cadrul Universității Howard, Washington DC (SUA). Domnul profesor Dimian a derulat proiecte de cercetare-dezvoltare în valoare de milioane de euro atât în țară, cât și în străinătate, activitatea științifică fiind reprezentată în baza de date ISI Web of Science prin publicații în reviste prestigioase cu factor de impact ridicat și recunoscută prin sute de citări internaționale. Experiența managerială din domeniul cercetării și învățământului superior poate fi analizată prin rezultatele obținute de domnul profesor în calitate de Prorector cu Activitatea Științifică, director/responsabil de contracte de cercetare și în calitate de membru a diverse organisme consultative ale Ministerului Educației și/sau al Cercetării, în ultimii 5 ani.

Prof.univ.dr. Laura BOURIAUD – în cadrul Consiliului National de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării – absolventă de silvicultură și drept, doctorat la Școala Națională de Inginerie Rurală, a Apelor și Pădurilor din Franța, masterat în Drept public la Universitatea Nancy II din Franța, abilitată pentru conducerea de doctorate în domeniul silvicultură. Doamna profesoară Bouriaud a derulat în calitate de director / responsabil de proiect numeroase proiecte naționale și internaționale, inclusiv 3 proiecte câștigate în cadrul Programelor Europene de Cercetare (FP6 și FP7) și a publicat studii de referință pe plan european într-un domeniu sensibil pentru economia românească: gestionarea pădurilor și politica forestieră.

Prof.univ.dr. Gheorghe GUTT – în cadrul Consiliului Naţional pentru Transfer Tehnologic şi Inovare – cercetător în perioada 1991-1992 în cadrul uzinelor Amsler Otto Wolpert Werke din Germania, beneficiar a 4 burse DAAD (Serviciul German de Schimb Academic), unul dintre cei mai prolifici inventatori români în viață, cu un număr de peste 100 de invenții brevetate, inițiator și coordonator al companiei spin-off Atsdubel, clasate pe primul loc în competiția de proiecte spin-off finanțate din fonduri europene în anul 2015, coordonator a numeroase contracte de cercetare în valoare de milioane de euro, autor a numeroase articole indexate în ISI Web of Science cu factor de impact ridicat.

Prof.univ.dr. Cornel TURCU – în cadrul Colegiului Consultativ pentru Cercetare-Dezvoltare şi Inovare – conducător de doctorat în domeniul Calculatoare și Tehnologia Informațiilor, a participat la implementarea a peste 30 de proiecte din fonduri naționale și internaționale, fiind director / responsabil în 7 dintre ele, cu o experiență de peste 10 ani în calitate de Coordonator al Departamentului de Management Programe din cadrul USV.

Per a contrario titlului articolului dumneavoastră la care solicităm acest drept la replică, profesorii menționați, selectați din cadrul USV nu sunt nici urmăriți penal pentru corupție, nici coordonatori ai vreunei cărți publicate de un pușcăriaș, nici consilieri PSD, nici reprezentanți ai sindicatelor, nici cercetători fără operă, nici membri ai unor Academii fantomatice. Pe de altă parte, au fost sau chiar sunt asociați unor universități / companii din străinătate, iar decizia de revenire în țară ar trebui să reprezinte un aspect pozitiv în cadrul unui proces de selecție într-un consiliu național și nicidecum un dezavantaj. Drept urmare, orice referire la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava în contextul menționat este neconformă realității.

De altfel, acest concurs de selecție a fost unul individual și nu de universități și drept urmare, referirea / comparația trebuie făcută între persoanele participante în cadrul concursului și nu între universități.

Totuși ne asumăm toate numirile menționate și rugămintea ca eventuale obiecții argumentate cu privire la calitatea persoanele selectate din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava sau a potrivirii dintre profilul acestora și atribuțiile organismelor consultative corespunzătoare, să fie transmise asumat la adresa rectorat@usv.ro până la data de 4 mai 2017.  Aceste eventuale obiecții vor fi analizate în cadrul Consiliului Științific și al Consiliului de Administrație și, în cazul în care vor fi găsite justificate, se va propune cadrului didactic retragerea din Consiliul Național respectiv.

În ceea ce privește referirea la un Clasament expirat al Universităților, precizăm că o analiză mai atentă a acelui clasament ar fi arătat că ne aflăm într-un cerc vicios, în care rezultatele obținute nu sunt raportate la numărul de cadre didactice care au produs acele rezultate, iar numărul de cadre didactice dintr-o universitate este determinat, în cea mai mare parte, de finanțarea acordată de-a lungul timpului de către statul român. Prin analogie cu competițiile sportive, ne aflăm în situația în care statul român pune într-o echipă 11 jucători și în alta 3 jucători și apoi premiază echipa de 11 jucători că a ieșit învingătoare. Pe de altă parte, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava se află pe primul loc în Clasamentul realizat de Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci în ce privește numărul de brevete de invenție acordate universităților, poziție ocupată constant în ultimii ani.

Universitatea  „Ștefan cel Mare” din Suceava a susținut și susține ideea unei clasificări a universităților și a unei finanțări diferențiate a acestora în funcție de performanța acestora însă acestea trebuie realizate pe baza unor criterii în care să primeze calitatea rezultatelor de cercetare și valoarea adăugată economiei românești și nu mărimea unei universități, mărime determinată preponderent de istoricul finanțării atribuite discreționar de către stat. ”  


Prof.univ.dr. Mihai Dimian, Prorector cu Activitatea Științifică, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

5310 vizualizari

 • +9 (11 voturi)    
  aha... (Joi, 27 aprilie 2017, 13:26)

  liviu_ [utilizator]

  si antenele cand dau drepturi la replica?! romania tv??!
  este foarte ok sa existe dreptul la replica, dar cand il respecta si presa pupata in dos de CNA?!
 • +7 (9 voturi)    
  CV-uri! (Joi, 27 aprilie 2017, 13:27)

  EuSiCuMine [utilizator]

  Un indice Hirsch ne da domnul prodecan ca sa intelegem si noi cam ce impact a avut cerceterea acestor cardre universitare?
  La facut CV-uri frumoase ne pricepem mai multi!
  • +4 (4 voturi)    
   Indicele Hirsch pt Mihai Dimian (Joi, 27 aprilie 2017, 15:27)

   aniod [utilizator] i-a raspuns lui EuSiCuMine

   Il puteti vedea aici:

   https://scholar.google.ro/citations?user=tXk1ZNoAAAAJ&hl=en
   • -1 (1 vot)    
    Hirsh 12 pe google (Joi, 27 aprilie 2017, 17:13)

    cartofil [utilizator] i-a raspuns lui aniod

    Nu-i mare braza, sunt cateva mii dintr-astia in Romania. Ma intreb cat este pe WOS ? Acolo chiar conteaza. Pe google poti sa-ti introduci tu insuti lucrarile publicate la Daciada si sa-ti maresti, artificial, hirsh-ul.
 • +5 (11 voturi)    
  Interesant (Joi, 27 aprilie 2017, 13:37)

  Bogdan_100 [utilizator]

  Cum fiecare universitate gaseste cate un criteriu, mai mult sau mai putin academic, sa iasa pe primul loc in clasamentele judetene, regionale, nationale. La cele mai multe brevete inutile, la cele mai multe publicatii in reviste obscure, la valoare granturi obtinute de la prieteni/rude, etc. Cand e vorba de clasamente internationale, bazate pe indicatori clari de calitate locul 500-600 ni se pare o victorie istorica. Oricum vajnicii cercetatori de la Suceava sunt undeva in liga a doua (metafora de microbist - mea culpa) chiar la nivel national (in liga nationala fiind Bucuresti / Iasi /Cluj / Timisoara ca traditie/nivel/rezultate cat de cat acceptate/validate international. Stiinta nu progreseaza prin ordin de ministru ci prin interactiunea cu lumea academica internationala. Inteleg mandria regionala (avem si noi falitii nostri) a domnului prorector de a vedea, in sfarsit, ceva angajati suceveni prin comisii nationale dar cercetarea Romaneasca are nevoie de o infuzie masiva de mentalitati/proceduri/nivele de evaluare din universitatile internationale de prestigiu nu de o inchistare suparata in "valorile nationale". Cu stima un fost cercetator Roman acum "in slujba" multinationalelor si cercetarii dintr-o tara care chiar intelege si apreciaza rolul cercetarii
 • -2 (12 voturi)    
  ... (Joi, 27 aprilie 2017, 13:52)

  vitan.sandu [utilizator]

  Absolut adevarat! Unde mai pui ca ierarhizarea la care se refera autorul articolului "Restauratia..... " a fost facura de dl Funeriu dupa criterii pe care le-a facut cunoscute universitatilor ulterior clasamentului!!! Toata lumea, mai putin marile universitati, au constatat ca sunt plasate pe un anume loc, intr-o anumita grupa, si se intreba dupa ce criterii!? Atunci dl ministru a catadicsit sa publce criteriile. Rezulta ca sunt criterii cantitative (cadre didactice multe - articole multe - loc fruntas, cadre didactice putine - articole mai putine - loc la coada. Si inca o ciudatenie: universitate cu 5% domenii de execelenta in clasa superioara unei alte universitati care avea 20% domenii de excelenta (dintre cele in care scoarizau studenti).
  • 0 (2 voturi)    
   Ha ha ha (Joi, 27 aprilie 2017, 16:59)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

   Un analfabet functional (a fost facura, execelenta, scoarizau...) analizeaza si da verdicte asupra invatamantului universitar. Evident pe simpatii politice. Nu e de mirare situatia penibila in care se afla acest invatamant, cu toate eforturile unor oameni de buna credinta (putini).
   • 0 (0 voturi)    
    Da, ... (Vineri, 28 aprilie 2017, 14:47)

    vitan.sandu [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

    ... ai dreptate. Uitasem unde sta savantul semidoct!


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version