Instanta suprema decide daca admite contestatia la executare a lui Liviu Dragnea in dosarul "Referendumul"

de Carla Dinu     HotNews.ro
Luni, 24 aprilie 2017, 6:05 Actualitate | Esenţial

Instanta suprema este asteptata, luni, sa decida daca admite contestatia la executare a presedintelui PSD, Liviu Dragnea, in dosarul "Referendumul", pe motiv ca hotararea nu a fost redactata in 30 de zile de la pronuntare, iar, la data motivarii, presedintele completului care a solutionat cauza nu mai era judecator, pentru ca se pensionase. Sedinta Completului de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care va decide daca va fi admisa contestatia lui Liviu Dragnea, este programata sa inceapa luni, la ora 9.00, scrie news.ro.

Avocatii lui Liviu Dragnea au cerut, in 10 aprilie, aceluiasi complet, sa admita contestatia la executare a presedintelui PSD, in timp ce procurorul DNA a cerut respingerea cauzei pentru ca nu sunt indeplinite conditiile legale. Instanta a respins unele solicitari ale avocatilor lui Dragnea si a stabilit data pronuntarii solutiei pentru 24 aprilie.

La inceputul sedintei de judecata din 10 aprilie, avocatii lui Liviu Dragnea au solicitat instantei sa fie cerute la dosar informatii privind evidentele instantelor si sa se verifice carui magistrat asistent i s-a repartizat dosarul "Referendumul¬, pentru a se stabili in ce conditii a fost redactata motivarea hotararii de condamnare a clientului lor.

Unul dintre avocatii lui Dragnea le-a spus celor cinci judecatori din complet ca pe ultima pagina a hotararii nu apare numele celui care a redactat motivarea si nici data redactarii, rezultand astfel ca nu exista o hotarare definitiva.

Avocatul a mai solicitat o expertiza informatica asupra computerelor instantei supreme, pentru a se verifica sistemul ECRIS si de pe ce calculator s-a facut redactarea motivarii deciziei din dosarul "Referendumul¬.

Mai mult, aparatorul lui Dragnea a solicitat si sa fie trimisa o adresa la arhiva Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a se vedea planificarea judecatorilor si data la care a intrat dosarul lui Dragnea in arhiva, precum si o alta adresa la Consiliul Superior al Magistraturii, pentru o copie de pe cererea de pensionare a fostelor judecatoare Livia Stanciu si Luminita Zglimbea, care au fost in completul ce a dat decizia definitiva in dosarul "Referendumul" si care s-au pensionat dupa pronuntarea hotararii.

Procurorul DNA prezent la sedinta de judecata s-a opus cererilor avocatilor, aratand ca acestea nu sunt pertinente, intrucat nu au legatura cu motivele contestatiei la executare depuse de Liviu Dragnea.

Dupa o scurta deliberare, judecatorii au respins ca nepertinente cererile avocatilor.

Aparatorii lui Dragnea au aratat ca, in aceste conditii, vor sa depuna la dosar o cerere de sesizare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene.

Procurorul DNA a cerut sa fie respinsa si aceasta solicitare, aratand ca instanta a pus deja la dispozitia contestatorului toate informatiile.

Si pentru aceasta solicitare, judecatorii s-au retras pentru deliberare, in final anuntand ca nu este relevanta cererea, pentru ca, la sesizarea Curtii de Justitie a UE, instanta suprema trebuie sa justifice de ce are nevoie de lamuriri suplimentare.

In continuare, la termenul din 10 aprilie, avocatii lui Liviu Dragnea au cerut instantei sa admita contestatia la executare, aratand ca motivarea deciziei trebuia redactata in 30 de zile de la pronuntare, or, in conditiile intarzierii acesteia, nu se mai poate vorbi de reprezentarea vointei juridice a completului care a decis condamnarea.

Avocatii au aratat ca nu invoca lipsa de semnatura de pe motivare a presedintelui completului, Livia Stanciu, ci absenta totala a judecatorului la redactarea hotararii, in conditiile in care, in februarie  2017, aceasta nu mai era judecator, intrucat se pensionase.

Intrebat de unul dintre judecatori care ar fi solutia in acest caz, avocatul lui Dragnea a spus ca in acest caz exista un vid legislativ, iar o solutie ar fi reluarea dezbaterilor.

In acest context, avocatul a cerut repunerea cauzei pe rol, pe motiv ca pe ultima pagina a motivarii nu apare numele celui care a redactat hotararea de condamnare.

Procurorul DNA a cerut sa se respinga contestatia la executare, deoarece nu sunt indeplinite conditiile legale.

In ultimul cuvant, Liviu Dragnea a spus ca a asistat la o dezbatere care il depaseste, pentru ca el este inginer, dar a remarcat faptul ca procurorul DNA a spus ca un articol de lege este cu titlu de recomandare.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

2342 vizualizari

 • +4 (4 voturi)    
  ma intreb (Luni, 24 aprilie 2017, 6:19)

  Francisc 1 [utilizator]

  daca decide in favoarea infactorului , mai are rost justitia? , sau facem tribunale conduse de baroni locali cu drept de viata si moarte asupra iobagilor?
  • -1 (1 vot)    
   dura lex, sed lex, (Luni, 24 aprilie 2017, 11:55)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

   asa ca legea viciului de procedura trebuie respectata, chiar daca ne indoaie de durere!

   Sunt din ce in ce mai convins ca viciul a aparut intentionat - madama C.Bogdan a vrut un post de sef la CCR sau de ministru sau cine stie ce altceva si a incercat sa-i forteze mana lui Dragnea-PSD: i-a fluturat condamnarea pe la nas ("esti la mana mea"!), apoi i-a transmis ca il scapa cu viciul de procedura (neredactarea si nesemnarea la timp a motivarii) in schimbul cererii ei. Altfel nu se explica, este de neconceput, nu avea cum sa nu aprecieze corect importanta acelei condamnari.
   Numai ca aia din magistratura, fiind mai toti inregimentati in Mafia PSD, au scos-o imediat in suturi, scotandu-l pe Il Capo dei Tutti Capi din rahat. Pentru totdeauna - de-acum toate usile ii sunt deschise.
 • +6 (6 voturi)    
  Sa speram ca judecatorii... (Luni, 24 aprilie 2017, 8:14)

  Cataleya [utilizator]

  ...nu se vor lasa intimidati de ala cu dintii stricati, baron de Teleorman, sef de parlament si de guvern, care se considera (inca) sultanul Romaniei.
 • +5 (5 voturi)    
  Draga Instanta Suprema (Luni, 24 aprilie 2017, 8:15)

  Rescator [utilizator]

  Individul Dragneev merita 200 de ani de puscarie cu
  executare pentru ce a facut si face in Romania.Rog
  sa nu-l mai mangaiati pe crestet si nu o mai lungiti
  pana la pastile cailor.
 • +5 (5 voturi)    
  "Joaca de copii" (Luni, 24 aprilie 2017, 8:44)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Ce se joaca astia cu legea... este incredibil.
  Dar cand auzi de oameni simpli cum cheama politia ca fac localuri sau vecini zgomot sau ca sunt masini parcate aiurea sau ca sunt hartuiti sau, de ce nu, ca mor oameni in spitale politistii si judecatorii se intreaba ce litera din lege sa adopte si se scarpina in cap sa inteleaga daca e temei legal.

  Iar asta, va ramane in istorie ca unul dintre cele mai halucinante motive de amanare.

  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-21568769-procesul-lui-liviu-dragnea-aflat-primul-termen-judecata-inceput-amanare-parte-dintre-inculpati-cerut-timp-pentru-isi-angaja-avocati.htm

  Cum sa "uiti" ca ai proces si sa fii nepregatit si sa nu ai avocat la timp? Eh... daca au incercat sa-l scoata pe Toba ca nu a plagiat ca copy-paste si ca nu are suficiente cunostiinte in operare de PC sa il foloseasca, ce ma mai mira?!
 • +7 (7 voturi)    
  Trebuie sa-i majoreze pedeapsa (Luni, 24 aprilie 2017, 9:34)

  Cozmin30 [utilizator]

  Cum sa admita contestatia infractorului ?
  Trebuie sa fie arestat pentru organizarea si coordonarea fraudarii masive, cu circa 3 milioane de voturi, a referendumui.
  Inainte de referendum, Dragnea s-a intilnit cu sefii psd si cu presedintii sectiilor de votare si i-a invatat cum sa fraudeze
  - au mers intr-o camera antifonata si le-a cerut sa lase afara telefoanele mobile
  - le-a facut rost de CNP-urile unor persoane decedate sau plecate din tara
  - le-a spus sa copieze pagini intregi cu votanti reali, insa in ordine inversa, sa le greseasca putin CNP-urile pentru a fi mai greu de verificat voturile multiple
  - le-a cerut sa trimira pagini intregi cu votanti reali si la alte sectii de votare
  - le-a cerut sa permita sa voteze persoane care nu aveau acest drept minori, puscariasi, alienati mintal
  - le-a cerut sa mearga cu urna mobila si acolo unde nu fusesera chemati
  - le-a cerut sa mituiasca pe singurul reprezentant al fostului Presedinte din sectiile de votare, pentru a inchide ochii la frauda masiva comisa de ei
  - le-a cerut sa organizeze turism electoral
  - le-a cerut sa plateasca tzigani si sa-i aduca cu masinile la sectiile de vota
  - le-a cerut sa infiinteze cit mai multe sectii de votare (adica invers decit in 2014)
  - le-a cerut sa prelungeasca oricit de mult programul de votare (adica invers decit au facut in 2014)
  Toate aceste lucruri au fost recunoscute de mai multi sefi psd si presedinti de sectii de votare in instanta.
  De ce a inchis Parchetul General mii de dosare privind fraudarea referendumului, in conditiile in care probele erau zdrobitoare ?
  Dragnea, daca era un om cinstit, le spunea colegilor de partid sa se potoleasca, sa nu incerce sa fraudeze, sa nu participe la referendum, pentru ca nu este legal si constitutional.
  Dragnea, daca era un om cinstit, le spunea colegilor ca fostul Presedinte nu a incalcat in niciun fel constitutia, deci nu poate fi suspendat si nu poate fi organizat, in mod legal si constitutional, un referendum pe aceasta tema
 • +4 (4 voturi)    
  ziua liberarii! (Luni, 24 aprilie 2017, 10:13)

  revo [utilizator]

  Gata, azi se termina - traiasca si infloreasca viciul de procedura!!!
  In continuare, cum Dracneea s-a pronuntat ca nu-l mai intereseaza functia de premier, visand probabil ceva mai sus, Iohannis ar fi cazul sa inceapa sa-si faca bagajele.

  P.S.: m-am mirat cand i-au facut vant din magistratura Cameliei Bogdan, dar acum imi vine sa cred ca magistratii aveau mai multe semne de intrebare, daca nu cumva chiar certitudini in ceea ce-o priveste, de-au executat-o asa de scurt si fara comentarii.
  Cum a fost posibil sa nu redacteze la timp motivarea intr-un caz atat de important?
  Cred ca madama a jucat la mai multe capete si deocamdata a luat-o in bot. Daca va reveni pe scena sociala si politica sau se retrage intr-un paradis exotic, eventual intra in PSD, e clar ca a fost manareala pe fata, l-a scapat pe Dragnea de condamnare, musiul ii este dator vandut.
 • +6 (6 voturi)    
  Pedeapsa ar trebui inasprita (Luni, 24 aprilie 2017, 10:41)

  Bogdan_100 [utilizator]

  deoarece infractorul nu numai ca nu recunoastea fapta dovedita si condamnata dar uzeaza de tertipuri de procedura pentru a nu se supune justitiei.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version