Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara au depistat, in zona localitatilor Moravita, din judetul Timis, si Oravita, din judetul Caras-Severin, 21 de cetateni din Irak si Afganistan, intre care si copii de trei ani, care au incercat sa intre ilegal in Romania cu scopul de a ajunge in tari din vestul Europei, scrie News.ro.

21 de migranti, prinsi la granita cu SerbiaFoto: Politia de Frontiera

In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera de la Moravita, judetul Timis, si cei ai Sectiei 8 de Politie Deta, au prins, pe directia localitatii de frontiera Jamu Mare, sapte persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul tarii.

„Avand in vedere ca persoanele in cauza nu isi justificau prezenta in zona, acestea au fost conduse la sediul Politiei de Frontiera pentru cercetari. In cadrul verificarilor preliminare s-a stabilit ca cei in cauza sunt cetateni irakieni, dintre care doi barbati, o femeie si patru minori, adultii avand varste cuprinse intre 18 si 34 de ani, iar minorii cu varste intre trei si 16 ani. Persoanele in cauza au declarat ca au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in Romania cu intentia de a ajunge in tari din vestul Europei, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei de Frintiera.

Potrivit sursei citate, si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oravita au depistat, in apropierea localitatii de frontiera Gradinari, din judetul Caras-Severin, in cooperare cu Gruparea de Jandarmi Mobila, 14 cetateni straini, care nu isi justificau prezenta in zona, acestia fiind preluati si transportati la sediul institutiei pentru cercetari.

„In cadrul verificarilor, s-a stabilit ca sunt sase cetateni din Irak si opt din Afganistan, dintre care cinci barbati si trei femei, cu varste cuprinse intre 18 si 55 de ani, respectiv sase minori, avand varste cuprinse intre trei si 16 ani. Acestia au declarat ca intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei”, mai arata sursa citata.

In prezent, se fac cercetari pentru trecere frauduloasa a frontierei de stat. Totodata, vor fi anuntate autoritatile de frontiera sarbe, in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie.