Sase curse aeriene operate pe Aeroportul International Cluj au intarzieri chiar si de peste doua ore din cauza ninsorii abundente din Cluj, conditiile meteorologice necesitand o durata mai mare a procesului de degivrare, prin care se indeparteaza gheata de pe fuzelajul aparatelor de zbor, potrivit news.ro.

Joi dimineata, la ora 9.00, un numar de sase curse aeriene operate pe Aeroportul International Cluj erau afectate de ninsoare.

Astfel, cursa Blue Air dinspre Bucuresti Otopeni, programata sa aterizeze la 09:10 si cursa Wizz Air dinspre Malmo, programata sa aterizeze la 10:15 erau semnalate de catre institutie ca avand intarzieri cauzate de conditiile meteo nefavorabil, fara a fi precizata ora la care aceste curse ar urma sa aterizeze.

Probleme au avut si aeronavele care decoleaza de la Cluj-Napoca. Cursa Wizz Air spre Bologna a ramas la sol pentru degivrare, chiar daca trebuia sa decoleze la ora 06:50.

Afectate au fost si cursele spre Bucuresti/Otopeni (planificata la ora 07:00), Bari (planificata pentru ora 07:30) si cursa spre Luton (planificata pentru ora 08:00).

Toate aceste curse erau marcate la ora 09:00 ca fiind intarziate, fara a fi precizata o estimare a orei la care aceste curse ar urma sa decoleze.