Circulatia auto se desfasoara joi dimineata in conditii de iarna pe mai multe drumuri din judetele Vrancea, Buzau, Dambovita, Brasov, Valcea, Gorj, Cluj, Harghita, Neamt, Prahova si Arges. Dar, nu sunt semnalate drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia intrerupta din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile, informeaza Centrul Infotrafic al Politiei Romane.

Iata mai jos principalele evenimente ale zilei:

11:52 22.000 de abonati casnici din 27 de localitati ale judetului Buzau au ramas, joi, fara energie electrica, din cauza vantului puternic si a ninsorii, potrivit Agerpres.

11:09 Drumul national DN 17A, care face legatura intre localitatile Sucevita si Vatra Moldovitei din judetul Suceava a fost inchis, joi dimineata, incepand cu ora 10,30, pentru a se facilita interventia utilajelor de deszapezire, anunta Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Politiei Romane, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, pe acest tronson de drum circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone era restrictionata de la ora 08,30.

10:39 Traficul rutier pe DN 18, in Pasul Prislop, aflat la 1.400 de metri altitudine in Muntii Pietrosul Rodnei, drum care face legatura dintre judetele Maramures si Suceava, era blocat, joi, din cauza unor copaci care au fost doborati de vant pe partea carosabila, conform centrului INFOTRAFIC, citat de Agerpres.

Conform sursei mentionate, pe aceiasi portiune de drum din Pasul Prislop un autotren a derapat si a intrat in sant, fara a afecta circulatia. Partea carosabila este acoperita cu un strat de zapada care masoara circa 1-2 centimetri.

10:15 Traficul aerian pe Aeroportul International Cluj, afectat de ninsoare. Sase curse au intarzieri chiar si de peste doua ore

10:11 Pe toate drumurile nationale din judetul Brasov se circula in conditii de iarna, fara blocaje rutiere sau drumuri inchise, a precizat, pentru Agerpres, Adriana Nicula, directorul Regionalei de Drumuri si Poduri Brasov.

'Circulatia se desfasoara in conditii de iarna pe toate drumurile nationale din judet. In cursul noptii am actionat cu un numar de 18 utilaje pe DN1, DN1A, DN73, DN73 A, DN10, iar in aceasta dimineata si pe DN13. Au fost imprastiate 80 de tone de sare, iar numarul de utilaje si cantitatile de material antiderapant au fost suplimentate in bazele noastre din judet, avand in vedere ca judetul Brasov este in cod portocaliu de ninsori pana in dimineata zilei de 21 aprilie, ora 06,00. Mai trebuie precizat ca in cursul noptii trecute nu au fost evenimente rutiere pe drumurile nationale din judet', a spus sursa citata.

In ceea ce priveste stratul de zapada, la Predeal acesta masoara 30 de cm si continua sa ninga abundent, a precizat Catalin Campeanu de la Centrul de Informare Turistica din statiune.

Intrebat daca exista sanse ca la sfarsitul saptamanii sa se poata schia, acesta a afirmat ca sezonul de iarna s-a inchis, iar plasele de siguranta de pe partia Clabucet au fost demontate.

'Daca totusi vor fi amatori, o echipa Salvamont se va afla la baza partiei pentru a preveni eventuale accidente', a punctat Campeanu.

Si la Poiana Brasov, stratul proaspat de zapada masura, joi dimineata, in Masivul Postavarul, peste 20 de cm, ninsoarea continuand sa cada, a declarat administratorul Domeniului schiabil din statiune, Dorin Dragoi.

9:35 Circulatia rutiera pe DN 1 (E60), intre localitatile Ciucea si Poieni din judetul Cluj, si pe DN 1J, intre Garbau si Capusu Mare, a fost oprita joi, la ora 09,00, in urma prabusirii unor copaci pe carosabil din cauza vantului puternic, potrivit unei informari a Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Politie Romane, scrie Agerpres.

La aceasta ora, autoritatile clujene lucreaza la taierea si indepartarea copacilor, pentru ca traficul rutier sa fie reluat in cel mai scurt timp.

9:05 Porturile Constanta Nord, Constanta Sud-Agigea si Mangalia, inchise, miercuri seara, din cauza vantului puternic, au fost redeschise in cursul diminetii de joi. Portul Midia ramane in continuare inchis din cauza vantului puternic, potrivit news.ro.

Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca, incepand cu ora 7:30, in judetul Constanta, au fost redeschise porturile Constanta-Nord, Constanta-Sud si Mangalia, care fusesera inchise miercuri seara, din cauza vantului puternic.

------------------------------

In judetul Hunedoara, circulatia feroviara pe sectia CF 202 Petrosani - Simeria s-a reluat. Din pricina caderii unui arbore pe linia de cale ferata (ca urmare a vantului puternic), traficul fusese oprit intre statiile Banita si Crivadia. Din acest motiv, trei trenuri de persoane au acumulat intarzieri (IR 1835 Bucuresti - Cluj-Napoca, 143 de minute; IR 1822 Arad - Constanta, 151 de minute; Regio 2023 Targu Jiu - Simeria, 40 de minute).

11 judete din centrul si estul tarii sunt, de miercuri dupa-amiaza pana joi dimineata, sub avertizare Cod portocaliu de ninsori, ploi si vant, iar Bucurestiul si 29 de judete au fost avertizate cu Cod galben.

Judetele Buzau, Vrancea, Covasna si pentru unele zone din Harghita, Neamt, Bacau, Brasov, Sibiu, Gorj, Valcea si Arges sunt sub Cod potocaliu pana joi, la ora 09.00.

Tot pana joi, la ora 09.00, sunt sub avertizare Cod galben Bucurestiul si judetele Ilfov, Prahova, Dambovita, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vaslui, Iasi, Neamt, Botosani, Suceava, Mures, Bistrita-Nasaud, Maramures, Cluj, Alba, Hunedoara si unele zone din judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Bacau, Neamt, Harghita, Brasov si Sibiu.

Acolo vor fi precipitatii abundente, iar cantitatile de apa vor depasi 20-30 de litri pe metru patrat, iar pe arii restranse, indeosebi in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, se vor cumula 50-60 de litri pe metru patrat, au anuntat meteorologii.

Incepand de joi, ora 09.00 si pana vineri, la ora 14.00, vor fi sub avertizare Cod galben judetele Botosani, Galati, Tulcea, Braila, Dambovita, Alba, Mures, Cluj, Bistrita-Nasaud, Maramures si unele zone din judetele Hunedoara, Sibiu, Brasov, Harghita, Arges, Prahova, Buzau, Gorj si Valcea.

De joi, ora 18.00, pana vineri, la ora 09.00, vor fi sub avertizare Cod portocaliu judetele Iasi, Vaslui, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Covasna si unele zone din judetele Harghita, Brasov, Sibiu, Arges, Prahova si Buzau. In acest interval, in cea mai mare parte a Moldovei vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare si se va depune strat de zapada, local consistent. Temporar, vantul va avea intensificari cu viteze de 50-60 de kilometri pe ora, au mai anuntat meteorologii.