Procuratura din Belgrad a decis retinerea pentru 48 de ore a lui Sebastian Ghita pentru posesie de documente falsificate, dupa ce a fost arestat in noaptea de joi spre vineri pe baza unui mandat emis de autoritatile de la Bucuresti, anunta agentia Tanjug, citata de News.ro.

Sebastian GhitaFoto: TVR

Ghita a fost retinut pentru comiterea unei infractiuni pe teritoriul sarb si pentru posesie de documente falsificate.

El va fi prezentat instantei supreme sarbe, care va decide ce masura va lua in privinta sa.

Oficiali de la Belgrad au declarat anterior pentru Agerpres ca Sebastian Ghita va fi judecat de o instanta din Serbia, procesul urmand sa inceapa cel mai tarziu peste o luna de zile.

Acesta poate fi extradat din Serbia in baza unui tratat incheiat intre tara noastra si tara vecina in anii '60, potrivit documentelor publicate pe site-ul Ministerului Justitiei.

Omul de afaceri Sebastian Ghita a fost localizat si retinut la Belgrad, in noaptea de joi spre vineri. Ghita avea permis de conducere si buletin de Slovenia si era impreuna cu fratele sau in momentul capturarii.

Agerpres scrie ca el a prezentat politistilor sarbi un pasaport sloven fals, delict pedepsit in Serbia cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

Fostul deputat si-a schimbat si infatisarea, potrivit unei fotografii publicate de Politia Romana. Astfel, fostul deputat si-a lasat barba si s-a ras in cap.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro ca Ghita a fost capturat dupa ce fratele sau a fost urmarit. Aflat initial la Istanbul, fratele lui Ghita a plecat catre Serbia.

Pe numele lui Sebastian Ghita exista doua mandate de arestare in lipsa, el avand cinci dosare penale in Romania.