Sebastian Ghita, prins joi noapte, a fost vizitat in Serbia de mai multi cunoscuti si prieteni, nu doar de fratele sau, Alexandru Ghita, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate anchetei. Ar fi vorba persoane foarte apropiate, inclusiv o femeie, de angajati de la firmele sale, de la RTV, parteneri de afaceri, dar si de soferii care ii duceau pe toti acestia in Serbia intrand de fiecare data din terte tari pentru a nu atrage atentia autoritatilor romane. Nu e clar daca Sebastian Ghita a uzat de actele false de cetatean sloven pentru a intra si iesi din Serbia, dar cert este ca toti cei care-l vizitau alegeau rute ocolite pentru a ajunge la el.

Asa s-ar putea explica de ce politia romana a anuntat ca a cooperat cu zece tari in actiunea de prindere a lui Ghita: Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croatia, Austria, Italia si Franta. Prin unele din aceste tari ar fi intrat apropiatii lui Sebastian Ghita in incercarea de a scapa de eventuali urmaritori. Unul dintre apropiatii care l-au vizitat in Serbia este ziaristul Dan Andronic, insa acesta a negat constant ca s-a vazut cu Ghita. Andronic a admis insa ca a mers in Serbia, dar sustine ca nu s-a intalnit cu omul de afaceri.

Pe data de 15 martie, HotNews.ro a scris ca Ghita, disparut din 21 decembrie 2016,a fi fost localizat in Serbia, informatie negata inclusiv de premierul Grindeanu si de procurorul general, Augustin Lazar, care a spus ca este o "informatie falsa".

Citeste si: