Directia de Sanatate Publica Ilfov a anuntat, joi, ca apa furnizata prin sistemele publice in comunele Berceni si 1 Decembrie nu este potabila, fiind constatate depasiri ale parametrilor de calitate, potrivit News.ro. "Sistemul de aprovizionare cu apa potabila, operat de Primaria Berceni pana la finele anului 2015 si preluat de societatea EuroApavol SA, a primit notificare de respingere a ASF Nr. 3/ 29.03.2017 datorita depasirii valorilor maxime admise pentru amoniu si mangan", au transmis reprezentantii DSP Ilfov.

De asemenea, in comuna 1 Decembrie apa nu este potabila: "Sistemul de aprovizionare cu apa, operat de catre Primaria 1 Decembrie pana la finele anului 2015 si preluat de societatea EuroApavol SA, a detinut ASF cu Plan de Conformare care nu a fost indeplinit si a primit notificare de respingere a ASF Nr. 2/ 29.03.2017 datorita depasirii valorilor maxime admise pentru amoniu", precizeaza DSP Ilfov.

In comunele Darasti si Snagov - Ghermanesti, parametrii determinati sunt in limite normale, cu exceptia manganului, respectiv nitratilor, mai arata Directia de Sanatate Publica.

Pentru comunele Bragadiru, Cornetu, Pantelimon, Balotesti, Corbeanca, Afumati, reprezentantii DSP Ilfov spun ca apa poate fi folosita pentru baut, prepararea hranei sau in alte scopuri casnice.