Pompierii suceveni intervin de cateva ore pentru stingerea incendiului izbucnit la mansarda unui bloc din Gura Humorului, in noaptea de miercuri spre joi, ei lucrand la lichidarea ultimelor focare, potrivit News.ro.

"E localizat, se lucreaza la lichidarea ultimelor focare. Sub acoperisul de tabla mai sunt elemente din lemn care fumega. Se decoperteaza tot", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, Alin Galeata.

Focul a afectat o suprafata de aproximativ 800 de metri patrati.

Locatarii blocului, care au fost evacuati, au innoptat la rude sau in internatul colegiului Alexandru cel Bun, pus la dispozitie de catre Primarie.

Dupa ce incendiul va fi lichidat, pompierii si politistii vor face o ancheta, urmand sa fie stabilita si cauza izbucnirii focului.

Un incendiu a izbucnit, miercuri noapte, la mansarda unui bloc cu doua scari din municipiul Gura Humorului, locatarii fiind evacuati de catre pompieri.

Initial, la fata locului au intervenit pompierii cu sase autospeciale de stingere si trei autoscari. De asemenea, in zona au ajuns si o ambulanta SMURD si doua salvari de la Serviciul Judetean de Ambulanta.

Purtatorul de cuvant al ISU Suceava a precizat ca cinci persoane, intre care un copil de patru ani, au fost intoxicate cu fum sau au suferit atacuri de panica, fiind transportate la spital constiente.

Interventia a fost dificila din cauza faptului ca mansarda imobilului era acoperita cu tabla, iar focul se manifesta in interior, pompierii neputand interveni pe sub invelis.