Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, miercuri, ca in cazul in care clubul Dinamo Bucuresti nu va reusi sa indelineasca toate conditiile cerute pentru reabilitarea stadionului in vederea Campionatului European de Fotbal din 2020, Guvernul ar putea sa reabiliteze in acest scop Stadionul Cotroceni, scrie News.ro.

"Din perspectiva ministerului pe care il reprezint, Euro 2020 reprezinta reabilitarea a patru stadioane. Ne referim aici la Steaua, Dinamo, Arcul de Triumf si la Rapid. In momentul asta trei stadioane au toate documentatiile pregatite sa intre in procesul de pregatire (...) Mai avem discutii cu al patrulea stadion, sa vedem daca rezolvam si aici toate documentele", a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale, vicepremierul Sevil Shhaideh.

Ea a precizat ca cele trei stadioane la care lucrarile vor incepe mai repede sunt Steaua, Arcul de Triumf si Rapid, in timp ce Dinamo ar putea fi inlocuit de stadionul Cotroceni, in cazul in care clubul Dinamo Bucuresti nu va reusi sa indeplineasca toate conditiile pentru declansarea investitiei.

"Pentru cele trei, in acest moment, dupa ce se vor finaliza toate procedurile legate de documentele de proprietate, certificate de urbanism si asa mai departe, noi speram ca intr-o luna cel mult sa inceapa partea de pregatire a proiectelor tehnice. Daca Clubul Dinamo nu va reusi sa indeplineasca toate conditiile necesare documentatiilor pentru pregatirea unei investitii publice, pentru ca vorbim despre o investitie publica, se ia in analiza un al patrulea stadion. Stiti ca avem stadionul de la BNR si vedem cum putem rezolva si cu acesta", a spus Shhaideh.

Guvernul a modificat, miercuri, Hotararea nr. 1093/2013, privind declararea de interes public si de importanta nationala a Campionatului European de Fotbal 2020, constituind un grup operativ de lucru, care are principal obiectiv asigurarea conditiilor necesare pentru pregatirea si desfasurarea efectiva la Bucuresti a unor meciuri din cadrul turneului final al CE.

"1. Alineatul (1) al articolului 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins: (1) Se constituie Comitetul interministerial de coordonare pentru organizarea si sustinerea candidaturii Romaniei pentru organizarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020, denumit in continuare Comitetul, structura fara personalitate juridica a carei componenta este prevazuta in Anexa nr. 1 care face parte integranta din prezenta hotarare.

2. Dupa alineatul (1) al articolului 2 se introduce un nou alineat, alin. (11 ), care va avea urmatorul cuprins: (11 ) Comitetul organizeaza Turneul final al Campionatului European de Fotbal 2020, ca urmare a acceptarii candidaturii Romaniei pentru organizarea la Bucuresti a unor meciuri din cadrul turneului final.", se arata in hotarare.

In subordinea Comitetului interministerial de cordonare se constituie Grupul Operativ de Lucru: "3. Dupa articolul 2 se introduce un nou articol, art. 3, care va avea urmatorul cuprins:

Art. 3 - (1) Se constituie Grupul Operativ de Lucru, structura fara personalitate juridica, aflata in subordinea Comitetului, a carei componenta este stabilita in Anexa nr. 2 care face parte integranta din prezenta hotarare.

(2) In functie de subiectele de pe ordinea de zi, la sedintele Grupului Operativ de Lucru pot fi invitati si alti reprezentanti ai unor institutii de stat/private cu atributii relevante pentru respectiva reuniune.

(3) Grupul Operativ de Lucru are ca principale obiective urmatoarele: asigurarea conditiilor necesare pentru pregatirea si desfasurarea efectiva la Bucuresti a unor meciuri din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal 2020, intocmirea listei cu partile implicate in organizarea EURO, incluzand responsabilitatile si jurisdictia fiecarei parti, realizarea interfetei locale centralizate cu stadionul, institutiile statului din Romania si autoritatile locale din Bucuresti, inclusiv decidentii guvernamentali, diseminarea informatiilor catre toate partile interesate, realizarea inventarului lucrarilor la dezvoltarea stadioanelor si termenele limita.

(4) Regulamentul de organizare si functionare al Grupului Operativ de Lucru se intocmeste de membrii acestuia, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, si se aproba de catre Comitet."

Potrivit Anexei 2, din Grupul Operativ de Lucru fac parte urmatorii membri:

1. Reprezentant al Federatiei Romane de Fotbal - membru;

2. Reprezentant al Federatiei Romane de Fotbal - membru;

3. Reprezentant al Primariei Generale a Municipiului Bucuresti - membru;

4. Reprezentant al Ministerului dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene - membru;

5. Reprezentant al Ministerului tineretului si sportului - membru;

6. Reprezentant al Ministerului afacerilor interne - membru;

7. Reprezentant al Companiei Nationale de Investitii C.N.I. - S.A. - membru.

Componenta Comitetului interministerial pentru organizarea si sustinerea candidaturii Romaniei si pentru organizarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 este urmatoarea (Anexa 1):

1. Ministrul tineretului si sportului - presedinte;

2. Ministrul afacerilor interne - vicepresedinte

3. Secretar de stat, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene - membru;

4. Secretarul general al Guvernului - membru;

5. Ministrul pentru mediul de afaceri, comert si antreprenoriat - membru;

6. Ministrul turismului - membru;

7. Secretar de stat, Ministerul Tineretului si Sportului - membru;

8. Secretar de stat, Ministerul Afacerilor Externe - membru;

9. Secretar de stat, Ministerul Afacerilor Interne - membru;

10. Secretar de stat, Ministerul Sanatatii - membru;

11. Secretar de stat, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale - membru;

12. Secretar de stat, Ministerul Transporturilor - membru;

13. Secretar de stat, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale - membru;

14. Directorul General al Companiei Nationale de Investitii "C.N.I." - S.A. - membru;

15. Presedintele Federatiei Romane de Fotbal - membru;

16. Prefectul municipiului Bucuresti - membru;

17. Primarul general al municipiului Bucuresti - membru.

Bucurestiul se afla printre cele 13 orase gazda ale Campionatului European 2020, pe Arena Nationala urmand a se disputa patru partide de la turneul final.