Politistii de imigrari au depistat noua cetateni straini in situatii ilegale si au emis sapte decizii de returnare prin care cei vizati sunt obligati sa paraseasca teritoriul Romaniei, informeaza un comunicat de presa al IGI transmis miercuri si citat de Agerpres.

De asemenea, au fost instituite trei consemne de nepermitere a intrarii in tara pe o perioada de la trei luni la cinci ani.

Politistii Inspectoratului General pentru Imigrari au desfasurat, in ultimele 24 de ore, mai multe actiuni pe linia prevenirii si combaterii sederii ilegale a cetatenilor straini.

In Bucuresti si pe raza de competenta a judetelor Bacau, Dambovita, Hunedoara, Giurgiu si Timis au fost depistati, in situatii ilegale, noua cetateni straini, dintre care cinci barbati si patru femei, cu varste intre 17 si 50 de ani.

Politistii au emis decizii de returnare fata de patru persoane, cate una din Serbia si Filipine si doua din Republica Moldova, care la expirarea dreptului de sedere nu au parasit teritoriul Romaniei. Acestia sunt obligati sa paraseasca teritoriul tarii noastre in termen de 15 zile.

Fata de alte doua persoane, din Tunisia si Republica Guineea, care nu mai indeplineau conditiile pentru care le-a fost acordat dreptul de sedere in scop de studii, au fost emise decizii de returnare, fiind obligati sa paraseasca teritoriul Romaniei in termen 30 de zile.

In cazul unui cetatean din Bangladesh, politistii au dispus masura de luare in custodie publica, intrucat nu indeplinea conditiile de sedere, urmand a fi indepartat sub escorta.

Totodata, o tanara de 17 ani din Republica Moldova fost indrumata sa se prezinte la sediul structurii de imigrari din raza de resedinta cu documentele necesare in vederea reglementarii dreptului de sedere in scopul de reintregire a familiei, iar un barbat de 50 de ani din Egipt, care nu a anuntat schimbarea adresei resedintei, a fost sanctionat contraventional.

Politistii de la imigrari au aplicat amenzi in valoare totala de 2.700 lei, in conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul strainilor in Romania, cu modificarile si completarile ulterioare.

La iesirea din tara, pe numele a trei persoane va fi aplicata masura de nepermitere a intrarii in Romania, pentru o perioada cuprinsa intre trei luni si cinci ani.