Mii de locuitori din mai multe comune si orasul Cimpeni au ramas marti seara fara curent electric, in urma unui incendiu izbucnit la o magazie si o bucatarie de vara din satul Tirsa, anexe deasupra carora trec mai multe fire de inalta tensiune, masura de intrerupere a alimentarii cu energie fiind una de precautie.

'Din cauza incendiului, Electrica a oprit alimentarea cu curent electric pe o linie, fiind afectate partial orasul Cimpeni si comuna Sohodol. De asemenea, au ramas fara alimentare cu curent electric comunele Vidra, Avram Iancu si Girda de Sus', a informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Alba.

Purtatorul de cuvant al ISU Alba, maior Tristan Fogarasi, a mentionat, pentru AGERPRES, ca un incendiu a izbucnit in cursul serii de marti, din cauze deocamdata nestabilite, la doua anexe gospodaresti, respectiv o magazie si o bucatarie de vara, din satul Tirsa, comuna Avram Iancu.

Incendiul a fost localizat de pompierii Statiei Cimpeni, care actioneaza in continuare pentru stingerea focului. Deoarece prin preajma celor doua anexe gospodaresti trec fire de inalta tensiune, Electrica SA a decis sa opreasca alimentarea cu energie electrica a acestora. Masura a afectat insa abonatii din mai multe localitati, care au ramas astfel fara curent electric.