Presedintele Klaus Iohannis a adresat un mesaj comunitatii evreisti, prilejuit de celebrarea Pesah, in care afirma ca aceasta sarbatoare, care comemoreaza eliberarea evreilor din robia egipteana, reinnoieste sensul libertatii in contemporaneitate, potrivit News.ro.

Mesajul a fost prezentat de catre Sergiu Nistor, consilier prezidential - Departamentul Cultura, Culte si Centenar, cu prilejul Cinei de Pesah, la Sinagoga Mare din Bucuresti.

"Comemorare a eliberarii poporului evreu din robie, Pesah reinnoieste sensul libertatii in contemporaneitate. Pesah ne da ocazia unei reflectii asupra valorilor traditionale care continua sa reuneasca poporul evreu in jurul familiei si Templului, identificandu-l in simfonia civilizatiilor", se arata in mesaj.

Presedintele Iohannis le ureaza evreilor din Romania "Hag Pesah Sameah!"

"Prin cunoasterea si impartasirea traditiilor care duc mai departe spiritul unei civilizatii milenare, bogate in semnificatii pentru intreaga umanitate, sarbatoarea evreiasca de Pesah ofera un prilej in plus de a cultiva dialogul, toleranta", se mai spune in mesajul presedintelui.