Ministerul Turismului a anuntat luni ca a retras licenta agentiei de turism Vox Travel din Cluj-Napoca, dupa ce aceasta a lasat in aeroport peste 100 de turisti ce urmau sa plece in vacantele in Dubai pe care le-au platit si care s-au trezit ca agentia nu facuse rezervarile.

"In data de 4 aprilie, Directia Generala Control, Autorizare si Monitorizare din cadrul Ministerului Turismului a intrat in posesia unei informatii conform careia SC Vacante Vox SRL (agentia de turism turoperatoare Vox Travel) (...) a lasat in aeroportul din Cluj Napoca un numar de peste 100 turisti care trebuiau sa plece in dimineata zilei respective in Dubai. Conform informatiei vehiculate in spatiul public, turistii nu aveau rezervarile facute, in ciuda faptului ca au achitat contravaloarea calatoriei", a precizat Ministerul Turismului intr-un comunicat, citat de News.ro.

Reprezentantii ministerului spun ca l-au contactat pe directorul agentiei de turism, Ioan Dan Chindris, care a confirmat incidentul.

"Din discutiile purtate telefonic cu domnia sa rezulta ca banii care au fost virati in Qatar nu au ajuns la destinatie, afirmand ca va restitui turistilor banii incasati", informeaza Ministerul Turismului.

Astfel, Ministerul Turismului a decis efectuarea unui control la sediul din licenta al touroperatorului Vox Travel, in urma caruia a constatat ca agentia de turism nu a asigurat derularea unui pachet de servicii turistice in perioada 4 aprilie-11 aprilie, transport cu avionul Bucuresti-Dubai si sapte nopti cazare cu mic dejun in Dubai, pentru aproximativ 100 de turisti.

"Pentru aceasta si nerespectarea criteriilor in baza carora s-a eliberat licenta de turism, operatorul economic a fost sanctionat cu amenda contraventionala si retragerea licentei de turism nr. 6789 din 20 iunie 2013", precizeaza Ministerul Turismului.

Totodata, ministerul a anuntat oficial Inspectoratul Judetean de Politie Cluj, Serviciul Investigarea Criminalitatii Economice, cu privire la aspectele sesizate, deoarece Vacante Vox este suspectata de frauda.