Un sofer de tir din Belarus, retinut dupa ce a lovit cu masina doi biciclisti si a incercat sa fuga de Politie la Galati, fiind in stare de ebrietate, cu o alcoolemie de 2 la mie, a primit, duminica seara, mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, anunta News.ro.

Magistratii Tribunalului Galati au admis, duminica seara, propunerea de arestare preventiva formulata de catre procurori pe numele lui Serghei Brutchi, barbatul de 30 de ani, din Belarus, care a fost retinut dupa ce, in noaptea de sambata spre duminica, a plecat cu autocamionul din zona Vamii si a circulat in stare de ebrietate si cu o viteza excesiva pe strazile muncipiului Galati, accidentand doi biciclisti care circulau regulamentar.

Barbatul din Belarus a incercat sa fuga de Politie, dar a fost prins, iar duminica el a fost prezentat instantei de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Galati cu propunere de arestare preventiva pentru patru infractiuni de tentativa de omor calificat, doua infractiuni de ultraj, o infractiune de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului si o infractiune de parasire a locului accidentului.

Politistii din Galati au fost sesizati, in noaptea de sambata spre duminica, prin 112, ca pe strada Ana Ipatescu, din municipiul Galati, un autotren inmatriculat in Belarus a acrosat un autoturism si doi biciclisti, dupa care si-a continuat deplasarea, parasind locul accidentului, se arata intr-un comunicat transmis, duminica, de IPJ Galati.

In urma sesizarii, echipajele de Politie Rutiera din cadrul Biroului Rutier Galati, precum si politisti din cadrul Sectiilor 5, 1 si 4 au incercat blocarea in trafic a autotrenului. Conducatorul auto a ignorat semnalele acustice si luminoase si a continuat deplasarea. Pe traseul parcurs, autotrenul a mai acrosat un autoturism aflat in miscare, incercand sa-l scoata de pe carosabil.

In timpul urmaririi, conducatorul autovehiculului a oprit de doua ori la vederea autospecialelor de politie, dupa care a pornit in tromba. Urmarirea a continuat pe bulevardul G. Cosbuc, conducatorul auto a trecut pe culoarea rosie a semaforului electric, punand in pericol siguranta politistilor si a celorlalti participanti la trafic. Pe strada Prundului, autotrenul a fost oprit, conducatorul auto, un cetatean belarus in varsta de 29 de ani, fiind dus la Spitalul Judetean Galati, unde i s-au recoltat probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Galati, Liliana Istrate, s-a stabilit ca barbatul, fata de care s-a inceput urmarirea penala, avea o alcoolemie de 2 la mie, el recunoscand ca a baut jumatate de litru de votca.

"A recunoscut ca a consumat jumatate de litru de votca, dupa care a urcat la volanul autocamionului. A precizat ca avea o stare de furie si de nemultumire foarte mare, cauzata de o situatie de la locul de munca. A recunoscut ca incercat sa scape prin orice modalitate de urmarirea Politiei, de cetatenii care au incercat sa il opreasca, a recunoscut modul in care a circulat; e constient ca a savarsit infractiuni grave, dar nu are nicio alta justificare. Stia ca a lovit biciclistii si persoanele din autoturismul care se afla in fata sa si a incercat sa ii loveasca de mai multe ori", a declarat Liliana Istrate.

De asemenea, translatorul care a asistat la audierea soferului din Belarus a declarat ca acesta regreta cele intamplate.