Peste 2,5 tone de peste au fost confiscate de politisti inainte de sarbatoarea Floriilor, de la comercianti si de la persoane care nu au putut sa dovedeasca provenienta acestuia, neputandu-se stabili nici daca mai este sau nu bun de consum, scrie News.ro. De Florii se mananca peste, fiind a doua dezlegare din postul Pastelui, dupa cea din ziua Bunei Vestiri.

Cu o saptamana inainte de Florii, politistii au controlat 304 agenti economici si persoane care vindeau sau transportau peste, pentru a preveni comertul ilicit.

In urma controalelor au fost date 203 amenzi, in valoare de 337.000 de lei si au fost confiscate 2.563 de kilograme de peste si alte produse alimentare, in valoare de 59.911 de lei, a anuntat, sambata, Politia Romana.

"Avand in vedere obiceiurile premergatoare Sarbatorii de Florii, activitatile de control s-au axat, cu precadere, pe prevenirea, descoperirea si sanctionarea ilegalitatilor din domeniul comertului cu peste si produse din peste, precum si pe verificarea respectarii reglementarilor privind siguranta alimentara", au mai precizat reprezentantii Politiei.