O educatoare de la gradinita Scolii nr. 41 din Capitala, care la jumatatea lunii februarie a fost inregistrata, cu un reportofon ascuns intr-o jucarie, in timp ce agresa verbal un copil in varsta de 3 ani, pe care il numea "animal", va fi sanctionata cu reducerea salariului cu 15% pentru patru luni, a decis Comisia de disciplina a unitatii de invatamant, a declarat, miercuri, pentru News.ro, inspectorul scolar Stefania Manea.

"Comisia de cercetare disciplinara din unitatea de invatamant a decis ca pentru patru luni educatoarea sa aiba salariul diminuat cu 15 la suta, potrivit legii educatiei. Comisia a adoptat aceasta decizie cu votul a doua treimi din membrii sai", a explicat inspectorul Maria Stefania Manea.

Dupa ce decizia fusese luata, un grup de 64 de parinti au inaintat un memoriu prin care au cerut Ministerului Educatiei sa nu fie desfacut contractul de munca al educatoarei, iar alti patru parinti au facut cerere sa-si inscrie copiii la grupa acestui cadru didactic, a adaugat Manea, citand din declaratia directorului Scolii 41.

La jumatatea lunii februarie, educatoarea de la gradinita Scolii nr. 41 din sectorul 2 al Capitalei a fost inregistrata de parintii unui copil, cu un reportofon ascuns intr-o jucarie, in timp ce agresa verbal un copil de trei ani.

"Spune tu ce sa ii fac eu lu' animalul asta! Si animalul daca ii spui... Uite, ma, cum sta acolo. Da jos pantalonii mai repede ca mi-ai distrus sanatatea! De ce te-ai pisat pe tine, ma? Manca-v-ar crapatul sa va manance. Dar-ar dracii sa dea de nu te strang de gat! Uite, ma, boii! Stii ce am facut astazi? Le-am dat apa de trei ori! Nu le mai dau apa de maine", este un fragment din inregistrarile difuzate de cateva televiziuni.

Politia Capitalei s-a autosesizat in acest caz si a spus ca face cercetari pentru purtare abuziva, dupa ce parintii copilului care ar fi fost agresat de educatoare au depus plangere la Sectia 7 de Politie.

Si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti s-a autosesizat atunci si a facut un raport in cazul educatoarei acuzate de purtare abuziva, raport care a fost trimis unitatii de invatamant si Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 2.