Fostul premier Dacian Ciolos a declarat marti ca exclus formarea unui nou partid, pe motiv ca nu ar face decat sa faramiteze electoratul. "O angajare acum intr-un partid nou n-ar face decat sa dezbine si mai mult fortele care incearca sa se regaseasca. Nu doresc sa fiu cel care dezbina, care fractureaza si mai mult", a spus Ciolos marti la o dezbatere a Grupului pentru Dialog Social (Actualizat 18.19).

HotNews.roFoto: Hotnews

Ciolos a mai spus ca "voi cauta impreuna cu echipa mea modalitatea cea mai eficienta sa ne aducem contributia la a construi", atunci cand a fost intrebat in legatura cu viitorul sau politic. Intrebat despre discutiile cu PNL si USR, Ciolos a spus ca "nu m-au invitat si nu am refuzat", adaugand ca va lua o decizie "cand lucrurile vor fi suficient de asezate pentru a ne putea gasi locul, ca nu fugim nicaieri din tara".

Ciolos a enuntat, intr-o dezbatere la Grupul pentru Dialog Social, platforma Romania 100, pe care o lansase in campania electorala din 2016. "Ma angajez si o fac cu toata forta, dar nu cred ca tot raul e din cauza unui om si ca solutia se afla intr-un singur om", a spus Ciolos.

"Nu ma intereseaza batalia de dragul puterii intr-un partid sau altul, tin legatura cu oameni si dintr-o parte si din alta", a mai spus Ciolos.

"Cred ca prea mult ne concentram asupra formei si prea putin asupra fondului", a mai spus Ciolos la intrebarile insistente ale participantilor la dezbatere in legatura cu viitorul sau.

Ciolos a primit marti premierul GDS pentru 2016.