Alexandr Dughin, considerat ideologul lui Vladimir Putin si sustinator al politicii de expansiune a Rusiei, chiar si prin intermediul violentei, isi va lansa miercuri la Bucuresti volumul "Destin Eurasianist".

Cartea, ce va fi lansata la Sala Dalles, este tradusa de Iurie Rosca. Rosca, fost politician moldovean, a jucat in anii '90 pe cartea apropierii de Romania, dupa care s-a rasucit la 180 de grade si a inceput sa propovaduiasca apropierea Republicii Moldova de Rusia.

Cartea lui Dughin este publicata de Editura "Mica Valahie".

Nascut in 1962, fiul unui inalt membru al spionajului militar sovietic, Aleksandr Dughin este un politolog cunoscut pentru teoriile sale despre invierea unui imperius rus care sa reziste intereselor nord-atlantice, simpatizant al multor idei fasciste si apropiat al Kremlinului si armatei ruse; este cunoscut pentru cartea sa "Bazele geopoliticii" si un ideolog vocal al revirimentului imperialist rus prin miscarile politice pe care le-a fondat sau organizat, precum Partidul Bolsevic National, Frontul Bolsevic National sau Partidul Eurasia. (sursa: Wikipedia).

Prezentat adesea drept un "antiamerican fanatic", el s-a implicat personal in scandaluri diplomatice cu tari din fostul spatiu sovietic intrate in vria revoltelor portocalii - vezi cazul Ucrainei, unde a fost declarat persona non grata intre 2006 si 2011.