Procurorul sef al DIICOT Daniel Horodniceanu a declarat, marti, referitor la auditul extern anuntat de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ca este firesc ca Ministerul Public sa fie tratat ca un tot unitar si ca mai intai ar trebui inteles in ce consta acest audit, transmite Agerpres.

Daniel HorodniceanuFoto: Mediafax

"Cred ca ar trebui intai sa intelegem termenul (de audit extern-n.r.). Ar trebui sa il intrebati pe domnul ministru al Justitiei in ce va consta si noi vom...stiti cum e...bucurosi le ducem toate", a afirmat seful DIICOT la Parlament.

El a adaugat ca este firesc ca Ministerul Public sa fie tratat ca un tot unitar, dar a reamintit ca DIICOT nu a constituit obiectul MCV.

"E firesc ca Ministerul Public sa fie tratat intr-un tot unitar. Pe de alta parte, DIICOT-ul nu a constituit pana acum nici obiect al Mecanismului de Cooperare si Verificare si nici al unui mecanism de verificare facut de domnul ministru al Justitiei in perioada anterioara. Dar, daca dumnealui doreste sa analizeze intreaga activitate a Ministerului Public, sigur ca Ministerul Public inglobeaza si DIICOT-ul, nu numai DNA-ul si Parchetul Inaltei Curti cu unitatile subordonate", a explicat Horodniceanu, adaugand ca nu a avut un dialog cu ministrul Justitiei pe acest subiect.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat luni ca va dispune efectuarea unui audit extern la Directia Nationala Anticoruptie, Ministerul Public si Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.