Guvernul a aprobat programele nationale de sanatate pentru 2017-2018

de Corina Ionel     HotNews.ro
Joi, 30 martie 2017, 20:19 Actualitate | Esenţial


Guvernul a aprobat, joi, programele nationale de sanatate pentru anii 2017-2018, urmand ca, incepand cu 1 aprilie 2017, Ministerul Sanatatii sa deruleze si sa finanteze 15 programe nationale cu impact major asupra sanatatii publice, informeaza Agerpres.

Potrivit Guvernului, programele se refera la vaccinare; supraveghere si control al bolilor transmisibile prioritare; prevenire, supraveghere si control a infectiei HIV; prevenire, supraveghere si control al tuberculozei; supraveghere si limitare a infectiilor asociate asistentei medicale si a rezistentei microbiene, precum si de monitorizare a utilizarii antibioticelor; monitorizare a factorilor determinanti din mediul de viata si munca; securitate transfuzionala; depistare precoce activa a cancerului prin screening organizat; sanatate mintala si profilaxie in patologia psihiatrica; transplant de organe, tesuturi si celule de origine umana; boli endocrine; tratament dietetic pentru boli rare; management al registrelor nationale; evaluare si promovare a sanatatii si educatie pentru sanatate; sanatatea femeii si copilului.

Conform comunicatului, programele nationale de sanatate publica se finanteaza de la bugetul Ministerului Sanatatii, din bugetul de stat si din venituri proprii, precum si din alte surse, inclusiv din donatii si sponsorizari, in conditiile legii.

De asemenea, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate va derula si finanta 14 programe nationale de sanatate curative cu privire la: boli cardiovasculare; oncologie; tratament al surditatii prin proteze auditive implantabile (implant cohlear si proteze auditive); diabet zaharat; tratament al bolilor neurologice; tratament al hemofiliei si talasemiei; tratament pentru boli rare; sanatate mintala; boli endocrine; ortopedie; transplant de organe, tesuturi si celule de origine umana; supleere a functiei renale la bolnavii cu insuficienta renala cronica; terapie intensiva a insuficientei hepatice; diagnostic si tratament cu ajutorul aparaturii de inalta performanta.

Programele nationale de sanatate curative se finanteaza de la bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, precum si din alte surse, inclusiv din donatii si sponsorizari, in conditiile legii. ¬


Citeste mai multe despre   


1413 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  GuBernIul a aprobat programele nationale (Joi, 30 martie 2017, 20:26)

  si_mort_va_vad [utilizator]

  de sanatate pentru 2017-2018 :

  Aia morti - sa ne voteze!

  Aia slabi - sa o mierleasca si apoi sa ne voteze!

  Aia tari - sa o tuleasca pe la clinici pe afara siapoi sa vina inapoi sa guverneze !

  Simplu, ... nu?...


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version