Florin Lazar Vladica a fost numit secretar de stat si sef al Departamentului pentru armamente din cadrul Ministerului Apararii, potrivit unei decizii semnate de premierul Sorin Grindeanu, publicata miercuri in Monitorul Oficial. O investigatie realizata de Romania Curata arata ca Florin Lazar Vladica este un apropiat al omului de afaceri Ovidiu Tender si al avocatului Gabriel Biris.

Firma Trinoro Achizitii SRL, in care Gabriel Biris a fost asociat minoritar, cu 5% si in care a fost totodata reprezentant al asociatului majoritar, offshore-ul cipriot Dasmino Consultants Lts, l-a numit administrator in 15 august 2008 pe Florin Lazar Vladica, potrivit unui articol dinRomania Curata. Acesta este unul din cei mai de incredere oameni ai milionarului Ovidiu Tender. In clipa in care Tender a fost condamnat pentru fapte de coruptie, presa din Senegal titra ca la carma afacerilor sale miniere din tara africana a fost lasat tocmai Florin Lazar Vladica, administrator al firmei in care apare ca asociat Gabriel Biris. Vezi aiciarticolul din Romania Curata.

Printr-o alta decizie a premierului, Nicolae Nasta a fost numit in functia de secretar de stat si sef al Departamentului pentru relatia cu Parlamentul si informare publica in cadrul Ministerului Apararii. HotNews.ro a aratat recent ca Nicolae Nasta are o avere impresionanta, care consta in multe terenuri si case in judetul Ilfov. De altfel, s-a remarcat prin legaturile sale cu personaje controversate din Ilfov. In declaratia de avere a trecut un imprumut de 245.000 euro acordat omului de afaceri Valentin Vasilescu, cercetat de DIICOT pentru constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani. L-a imprumutat cu 75.000 euro si pe Marian Petrache, presedintele Consiliului Judetean Ilfov, acuzat de procurorii DNA de santaj si luare de mita.