Prinţul de Wales i-a comemorat, miercuri, pe eroii care au murit luptând pentru România, într-o ceremonie solemnă desfăşurată la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I, unde a depus o coroană de de maci adusă special din Marea Britanie pentru acest eveniment, transmite Agerpres. Macii simbolizeaza in Marea Britanie respectul pentru veteranii de razboi.

Printul Charles la Mormantul Ostasului NecunoscutFoto: Mihai Poziumschi / Agerpres

Ceremonia a început la ora 16,35, când un convoi de maşini l-a adus pe Prinţul Charles în faţa Mormântului Ostaşului Necunoscut.

Prinţul de Wales a fost întâmpinat de Comandantul Garnizoanei Bucureşti, colonel Dorel Bejan, şi de ataşatul militar britanic, locotenent colonelul Tim Bakewell din Marina Regală.

Ceremonia a debutat cu intonarea imnurilor naţionale - al României şi al Marii Britanii -, după care a urmat salutul Drapelului de Luptă.

Momentul central al acestei ceremonii solemne a fost cel în care Prinţul Charles a depus o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut. Coroana i-a fost înmânată de un militar şi a fost depusă la baza monumentului, după care Prinţul de Wales s-a recules câteva momente aducând astfel un omagiu eroilor căzuţi în luptă.

Coroana de la Mormântului Ostaşului Necunoscut, adusă din Marea Britanie special pentru ceremonie, rotundă şi realizată în tradiţia britanică, a fost realizată din maci stilizaţi, macul fiind simbolul eroului căzut la datorie, transmite Agerpres.

Spre finalul ceremoniei, Prinţul Charles a discutat cu trei ofiţeri britanici care lucrează în cele două sedii NATO din Bucureşti. Ulterior, Prinţul de Wales a părăsit Mormântul Ostaşului Necunoscut, deplasându-se către Palatul Cotroceni.

La ceremonia solemnă din Parcul Carol I, care a durat aproximativ 10 minute, au luat parte în jur de 60 de militari de la Brigada 30 Gardă şi Muzica Militară a Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazu", dar şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, şi ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache.

De asemenea, câteva zeci de părinţi cu copiii lor au asistat la eveniment, unii dintre aceştia afirmând că au venit special la ceremonie pentru a-l vedea pe Prinţul Charles, pe care îl admiră.

Ceremonia solemnă din Parcul Carol I a fost primul eveniment din cadrul vizitei oficiale în România a Prinţului de Wales. Vizita oficială a Prinţului Charles în România se va încheia vineri.

Foto: Mihai Poziumschi / AGERPRES