Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat, marti, raport de adoptare unui proiect de lege care prevede ca Imnul Romaniei se intoneaza si pe stadioane si alte baze sportive doar in finala sau turneul final al competitiilor sportive oficiale de nivel national, informeaza Agerpres.

Potrivit proiectului de lege, Imnul National se intoneaza si pe stadioane si alte baze sportive, cu ocazia desfasurarii competitiilor sportive oficiale de nivel national, doar la finala unei competitii sau, dupa caz, la turneul final, pentru toate categoriile de varsta.

Proiectul a fost initiat de sapte actuali si fosti parlamentari PSD, printre care Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea, Gabriela Firea si Florin Iordache.

Initiatorii spun in expunerea de motive ca propunerea legislativa are ca obiect de reglementare largirea cadrului legal vizand obligativitatea intonarii Imnului National.

"Prezenta completare legislativa are ca scop sa contribuie la intarirea sentimentului competitorilor sportivi de orice varsta de apartenenta la un mediu sigur, protector, lipsit de discriminari sau tensiuni sociale - statul roman", se mai arata in expunerea de motive.

Proiectul legislativ a fost adoptat si de Senat, iar Camera Deputatilor este for decizional.