Cei doi romani raniti in atacul de la Londra sunt un barbat si o femeie, turisti, iar femeia se afla intr-o stare "relativ critica", ea fiind lovita de masina atacatorului pe podul Westminster si fiind proiectata in Tamisa, a anuntat, miercuri seara, ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache, potrivit News.ro. Mihalache a precizat, la Antena 3, ca tanara are "multiple fracturi si leziuni", iar plamanii ii sunt mentinuti in functiune cu ajutorul aparatelor.

Atac langa Parlamentul din LondraFoto: HotNews

UPDATE joi 07.33 Una dintre cele 2 persoane de cetatenie romana ranite se afla in continuare internata in stare grava, iar cealalta, care a fost ranita usor in urma incidentului, a fost externata, informeaza MAE.

Ambasada Romaniei mentine permanent legatura atat cu familia persoanei aflate in stare grava, cat si cu cetateanul roman care a fost externat, potrivit ministerului de externe.

Ambasadorul Romaniei la Londra a explicat ca starea grava a femeii este determinata de faptul ca ea a fost lovita de masina atacatorului si a fost proiectata in raul Tamisa, de unde a fost recuperata de echipele de salvare si transportata la spital.

Dan Mihalache a precizat ca tanarul care o insotea are o fractura la laba piciorului si ca ar fi urmat sa isi sarbatoreasca vineri ziua de nastere.

Update 22:44 Iohannis pe Twitter: Sunt alaturi de romanii raniti in atacul teribil din Londra si de toti cei afectati. RO solidara cu UK

Update 22:40 Dragnea, despre atacul de la Londra: Am incredere ca Guvernul Grindeanu monitorizeaza cu atentie evolutia situatiei, potrivit News.ro.

Doi cetateni romani au fost raniti in atacul de miercuri de la Palatul Westminster, informeaza Ministerul de Externe intr-un comunicat de presa. Cele doua victime au fost transportate la spitalele din zona pentru a primi ingrijiri medicale.

Precizari MAE referitoare la atacul de la Londra

Ministerul Afacerilor Externe exprima profundul regret si condoleante pentru pierderea de vieti omenesti in urma atacului care a avut loc astazi, 22 martie, la Londra. In aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprima intreaga solidaritate cu poporul britanic.

In urma demersurilor de urgenta intreprinse de Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord pe langa autoritatile locale, cu privire la identificarea cetateniei victimelor, Ministerul Afacerilor Externe transmite urmatoarele:

Din cele mai recente informatii obtinute de la autoritatile locale, au fost identificate 2 persoane de cetatenie romana care au fost ranite. Acestea au fost transportate la spitalele din zona in vederea acordarii asistentei medicale.

Precizam faptul ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon: Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord monitorizeaza in continuare evolutia situatiei, mentine legatura cu autoritatile locale, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara, in functie de solicitari.

Presedintele Iohannis a scris pe contul sau de Twitter ca este alaturi de romanii raniti in atacul teribil din Londra si de toti cei afectati si ca Romania este alaturi de Marea Britanie, potrivit News.ro.

"Sunt alaturi de romanii raniti in atacul teribil din Londra si de toti cei afectati. Condoleante familiilor victimelor. RO solidara cu UK", a scris presedintele.

Doi cetateni romani au fost raniti in atacul de la Londra si au fost transportati la spitale, a anuntat anterior MAE.

MAE precizeaza ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon: Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord monitorizeaza in continuare evolutia situatiei, mentine legatura cu autoritatile locale, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara, in functie de solicitari.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris miercuri seara, pe Facebook, ca isi exprima intreaga solidaritate cu poporul si guvernul britanic in urma atacului terorist care a avut loc la Londra si ca are incredere in faptul ca Guvernul Grindeanu monitorizeaza cu atentie evolutia situatiei, inclusiv in ceea ce priveste eventualitatea aparitiei unor noi date privind cetateni romani afectati de atac.

"In urma atacului terorist care a avut loc astazi, la Londra, imi exprim intreaga solidaritate cu poporul si guvernul britanic. Faptul ca atacul a avut loc langa cladirea Parlamentului, simbol al democratiei si pluralismului, arata ca a fost indreptat impotriva valorilor care stau la baza statelor europene moderne, ceea ce il face cu atat mai condamnabil", a precizat presedintele Camerei Deputatilor.

Liviu Dragnea a transmis condoleante familiilor victimelor, exprimandu-si speranta ca cetatenii romani raniti beneficiaza de cea mai buna ingrijire.

"Transmit condoleante familiilor victimelor si sper ca toate persoanele ranite in atac, in particular cetatenii romani raniti, beneficiaza de cea mai buna ingrijire si asistenta medicala", a completat liderul social-democratilor.

Presedintele Camerei Deputatilor a mai spus ca are incredere in Guvernul Grindeanu ca va monitoriza "cu atentie" evolutia situatiei.

"Am incredere ca Guvernul Romaniei monitorizeaza cu atentie evolutia situatiei, inclusiv in ceea ce priveste eventualitatea aparitiei unor noi date privind cetateni romani afectati de atac, precum si pentru oferirea de asistenta consulara tuturor cetatenilor romani afectati de tragicele evenimente", a conchis Liviu Dragnea.