Directorul Agentiei pentru Plati si Inspectie Sociala Vaslui, acuzat de ANI de conflict de interese

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 22 martie 2017, 11:02 Actualitate | Esenţial

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Husi pentru a face cercetari privind savarsirea infractiunii de conflict de interese de catre Sorin Prepelita, directorul Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala din Vaslui, anunta ANI, intr-un comunicat.

Sorin Prepelita este acuzat ca, in calitate de de director executiv al Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Vaslui, a avizat favorabil, in anii 2013 si 2014, Rapoartele privind oportunitatea acordarii de subventii pentru anii 2014 si 2015 Centrului de ingrijiri la domiciliu pentru persoane varstnice al Asociatiei Comunitare "Totul pentru Viata" din Husi.

Totodata, el a semnat Conventiile prin care s-au acordat acestei Asociatii subventii de la bugetul de stat (MMFPSPV prin Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Vaslui) in cuantum de 56.544 lei in anul 2014 si in cuantum de 39.960 lei in anul 2015.

De asemenea, persoana evaluata a semnat si Contractul de finantare din 2013 si Actul aditional la acest contract, incheiat intre Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Vaslui si asociatia sus-mentionata, pentru finantarea lucrarilor de investitii la Centrul de zi pentru persoane varstnice, suma decontata de MMFPSPV - AJPIS Vaslui fiind in cuantum de 363.304,13 Lei, arata ANI, intr-un comunicat.
 
Urmare a acestor documente avizate si semnate de persoana evaluata, in exercitarea functiei publice de conducere de director executiv al Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Vaslui, Asociatia Comunitara "Totul pentru Viata" Husi (la care persoana evaluata a lucrat ca expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene pana la data de 31 decembrie 2012), a beneficiat de finantari/subventii acordate de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice prin Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Vaslui in cuantum de 459.808,13 Lei, precizeaza Agentia Nationala de Integritate.

Infractiunea de conflict de interese este prevazuta la art. 301 din Codul Penal si prevede ca "Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica."

Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

420 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri