Directorul Agentiei pentru Plati si Inspectie Sociala Vaslui, acuzat de ANI de conflict de interese

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 22 martie 2017, 11:02 Actualitate | Esenţial


Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Husi pentru a face cercetari privind savarsirea infractiunii de conflict de interese de catre Sorin Prepelita, directorul Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala din Vaslui, anunta ANI, intr-un comunicat.

Sorin Prepelita este acuzat ca, in calitate de de director executiv al Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Vaslui, a avizat favorabil, in anii 2013 si 2014, Rapoartele privind oportunitatea acordarii de subventii pentru anii 2014 si 2015 Centrului de ingrijiri la domiciliu pentru persoane varstnice al Asociatiei Comunitare "Totul pentru Viata" din Husi.

Totodata, el a semnat Conventiile prin care s-au acordat acestei Asociatii subventii de la bugetul de stat (MMFPSPV prin Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Vaslui) in cuantum de 56.544 lei in anul 2014 si in cuantum de 39.960 lei in anul 2015.

De asemenea, persoana evaluata a semnat si Contractul de finantare din 2013 si Actul aditional la acest contract, incheiat intre Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Vaslui si asociatia sus-mentionata, pentru finantarea lucrarilor de investitii la Centrul de zi pentru persoane varstnice, suma decontata de MMFPSPV - AJPIS Vaslui fiind in cuantum de 363.304,13 Lei, arata ANI, intr-un comunicat.
 
Urmare a acestor documente avizate si semnate de persoana evaluata, in exercitarea functiei publice de conducere de director executiv al Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Vaslui, Asociatia Comunitara "Totul pentru Viata" Husi (la care persoana evaluata a lucrat ca expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene pana la data de 31 decembrie 2012), a beneficiat de finantari/subventii acordate de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice prin Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Vaslui in cuantum de 459.808,13 Lei, precizeaza Agentia Nationala de Integritate.

Infractiunea de conflict de interese este prevazuta la art. 301 din Codul Penal si prevede ca "Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica."

463 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version